Valtioneuvosto ei ole torstaina 17.9.2015 voinut päättää, että järjestelykeskus tulee Tornioon, koska Tornion kaupunki ei ole päättänyt että se järjestelykeskuksen kaupunkiin haluaa.
Laki sanoo, että valtioneuvosto nimeää asetuksella ne kunnat, joilla on
velvollisuus perustaa järjestelykeskus. Katsokaa
tätä ja pöyristykää.
Finlex
Ei ole asetusta järjestelykeskuksesta, vaikka siitä sisäministeriön mukaan päätettiin torstaina (
YLE 15.9.2015,
YLE 17.9.2015). Ei näy tietoa
valtioneuvostonkaan sivuilla.
"Turvapaikanhakija voi olla keskuksessa korkeintaan viikon"
Järjestelykeskus on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sinne on tarkoitus majoittaa Ruotsin kautta Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita, joiden henkilöllisyys tai maahantulon edellytykset ovat epäselvät. Keskuksessa heidät rekisteröidään ja heidän turvapaikanhakuprosessinsa aloitetaan. Lain mukaan turvapaikanhakija voi olla järjestelykeskuksessa korkeintaan viikon. Rekisteröinnin jälkeen turvapaikanhakija voi siirtyä vastaanottokeskukseen. (
YLE 17.9.2015)
Ei pidä paikkaansa. Jatkuva valehtelu viikon määräajasta perustuu SPR:n ja Terveystalo Oy: rahoittamaan
ohjeeseen, ei siis mihinkään lakiin.
Sisäministeriö ja Maahanmuuttovirasto ovat luovasti soveltaneet voimassaolevaa lainsäädäntöä maanpetoksellisissa tarkoituksissa. Tutulta kuulostavia termejä, vai mitä mieltä olette?
Lisäksi lähtökohtana oli ajatus, että maahantulijoiden rekisteröinti tehdään kahdessa osassa. Heti järjestelykeskukseen saapumisen jälkeen tehdään alustava rekisteröinti, johon saakka maahantulijat ovat poliisin ja Rajavartiolaitoksen vastuulla. Siihen saakka maahantulijoilla on myös velvollisuus pysyä järjestelykeskuksessa. Varsinainen rekisteröinti tehdään viikon kuluessa. (ohje, s.4)
Maahantulijat ohjataan kuljetusvälineistä järjestelykeskukseen ja siellä rekisteröintitilaan. Järjestelykeskuksen henkilökunnan pitämän alkuinfon jälkeen heidät valokuvataan ja jokainen saa tunnistenumerollisen rannekkeen. Numero kirjataan ylös hänen henkilötietoihinsa. Tämän jälkeen maahantulijat siirtyvät järjestelykeskuksen avoimelle puolelle, josta heidät kuljetetaan lähipäivinä (viikon sisään) keskitetyillä kuljetuksilla lähimmälle poliisiasemalle, jossa suoritetaan turvapaikkahakemuksen vastaanotto ja varsinainen rekisteröinti. (ohje, s.11)
Järjestelykeskuksen lyhyt toiminta-aika minimoi hankinnat. Tällöin käytetään se mitä vuokranantajalla on tarjota, sekä niitä reservejä mitä lähimmällä vastaanottokeskuksella on. Vastaanottokeskukset voivat avustaa järjestelykeskusta hankintojen osalta, riippumatta siitä mikä taho keskuksia hallinnoi. Kun kyseessä on vain noin viikon asumisaika, majoituksen laatu ja palvelut eivät ole vastaanottokeskuksen tasoa, vaan vastaavat enemmänkin ns. hätämajoitusta, kuten esimerkiksi lattiamajoitus. (ohje, s.20)
Tätä ns. "hätämajoitusta", joka siis
perustuu vain ja ainoastaan SPR:n ja Terveystalo Oy:n rahoittamaan ohjeeseen, on häikäilemättä hyödynnetty ihmisten pelotteluun, ihmisten ajamiseen pois kodeistaan, kunnan asuntojen valtaamiseen, rahanahneiden maanpetoksellisten kusipäiden bisnesten tukemiseen ja ties mihin.
Maahanmuuttobisnekseen on liittynyt järjestelmällinen korruptio vähintään 25 vuotta. Tätä korruptiota tukeakseen stalinistinen demla on vaientanut totuudenpuhujat, kuten
Mikko Ellilän,
Jussi Halla-ahon,
Seppo Lehdon,
James Hirvisaaren,
Markus Janssonin,
Anu Palosaaren ja kymmeniä muita. Taistelija
Junes Lokka joutui epäisänmaallisen imbesillin (jonka nimeä en tässä mainitse koska en halua häpäistä näitä isänmaallisia ihmisiä) ja maanpetturin takia olemaan syyttömänä putkassa 22 tuntia. Ruvetkaahan maanpetturit pakkaamaan kamojanne, lähtölaskentanne on menossa. Te tässä kappaleessa nimeltä mainitsemani henkilöt, tämä taistelu on hatunnostoni teille. Te olette Koneiston uhreja, teille pitäisi antaa Pro Patria -mitali. Teen sen nyt tässä, omalla tavallani.
Lisäys 21.9.2015 / YLE: Hotelli Kolarista SPR:n vastaanottokeskus
Maahanmuuttovirasto, pankaa julkisesti näkyviin lain vaatimat
hankintapäätökset kaikista uusista "hätämajoituskeskuksista".
Julkisuuslaki vaatii näin. Te
ette voi vedota kiireeseen, koska te siellä Maahanmuuttovirastossa olette alusta asti olleet mukana tässä Suuressa Kusetuksessa.
Lisäys 21.9.2015 / Koillissanomat 21.9.2015
Rikottujen ikkunoita lukuun ottamatta Kankaristo kuvailee entisten kasarmitilojen kuntoa perussiistiksi ja ehjäksi. Hänen mukaansa on tilat vuokraavan SPR:n Oulun piirin asia, millaisia muutos- ja kunnostustöitä rakennuksessa tehdään.
Mahdollisista kunnostuksista ja muista vastaanottokeskuksen avaamiseen liittyvistä käytännön seikoista sovitaan parasta aikaa käynnissä olevissa neuvotteluissa. Neuvotteluihin osallistuu edustajia SPR:stä, Pudasjärven vastaanottokeskuksesta ja Kuusamon kaupungilta sekä eri yhteistyötahoilta kuten Kuusamon seurakunnasta.
Tästäkään vastaanottokeskuksesta ei ole hankintalain mukaista päätöstä, tuskin on lain vaatimia sopimuksiakaan.
Lisäys 21.9.2015 / Laskutusperusteet?
Kun ei ole hankintapäätöstä eikä todennäköisesti mitään kirjallisia sopimuksiakaan, mitkä ovat laskutusperusteet?
Lisäys 22.9.2015 / Valittakaa, ihmiset!
Turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus avataan tänään Torniossa
Tiistai 22.9.2015 klo 05.32
Torniossa avataan tänään Suomen ensimmäinen turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus.
Ruotsin rajan yli saapuvat turvapaikanhakijat ohjataan keskukseen, jossa poliisi rekisteröi heidät. Sen jälkeen turvapaikanhakijat pyritään siirtämään eteenpäin vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea.
Järjestelykeskus toimii entisessä Tornion lyseon lukion rakennuksessa parinsadan metrin päässä Ruotsin rajasta. Tornion kaupunginvaltuusto hyväksyi tilan vuokraamisen maanantain kokouksessaan äänin 29-14. STT (Lähde:
Iltalehti 22.9.2015)
Päätös ei vielä ole lainvoimainen, valittakaa ihmiset! Olkaa aktiivisia! Olkaa aktiivisia nyt, ennen kuin on liian myöhäistä!
TÄSSÄ OHJEITA
Kunnallisvalituksen voi tehdä kunnallishallinnon päättäjien, esimerkiksi kunnanvaltuuston tai lautakuntien tekemistä päätöksistä tai oikaisuvaatimusten päätöksistä. Kunnallisvalituksen voivat tehdä asianosaiset ja myös kaikki kunnan jäsenet.
Kunnallisvalitus tehdään kirjallisena 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Se lähetetään lähimpään hallinto-oikeuteen.
Pohjois-Suomen hallinto-oikeus
Isokatu 4 3 krs 90100 Oulu
Puhelin: 029 56 42800