keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Päivän kuva: Maahanmuuttoviraston laajempi käsitys hankintalaista


Ai ihan "toimeksiannosta". Kyllä se niin vaan on, että hankintalaki koskee Maahanmuuttovirastoakin. Janne Suuronen kirjoitti blogissaan Migri ja laki muun muassa näin.

Suomeen on EU:n direktiivien pohjalta säädetty hankintalaki ja missä määrätään kilpailuttamaan kaikki julkisen sektorin hankinnat (ostot).

Pyysin maahanmuuttovirastosta julkisuuslain nojalla nähtäväkseni hankintapäätöksen, jonka pohjalta Evitskogin majoitus- ja ateriapalveluita on ostettu.

Maahanmuuttoviraston vastaus oli, ettei heillä ole tästä hankintapäätöstä. Evitskogin majoitus- ja ateriapalveluiden ostamisesta ei siis löydy virallista hankintapäätöstä saati, että lain vaatimusten mukaan sitä olisi kilpailutettu.

On vahvoja perusteita epäillä, että maahanmuuttoviraston virkamiehet ovat Evitskogin majoitus- ja ateriapalveluita ostaessaan rikkoneet lakia.

Kommenttiosiosta poimittua.

Asiasta on jo tehy oikeuskanslerinvirastolle kantelu.
Asia on vireillä diaarinumerolla OKV/1200/1/2015.
Asian käsittelijänä on Anu Räty.


Maahanmuuttovirastolla ei saa olla mitään erivapauksia olla välittämättä voimassaolevasta lainsäädännöstä. Lait ovat sitä varten, että niitä noudatetaan. Tämä koskee myös Maahanmuuttovirastoa ja sisäministeriötä. Älkääkä turhaan vedotko "kiireeseen", itsehän te tämän hässäkän olette aiheuttaneet eli juridisesti tarkasteltuna olette kusseet omiin muroihinne.

Jaana Vuorio jätä eronpyyntösi. Stalinisti Petteri Orpo eroa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti