torstai 17. syyskuuta 2015

Kumpi voittaa Röykässä, suojelumääräykset vai Koneiston rahanhimo?

Röykän sairaalan päärakennus on valmistunut vuonna 1903. Museovirasto pitää tätä rakennusta erityisessä syynissä. (Lähde: Nurmijärven uutiset 10.1.2014)

Parantola-alueen pohjoisrajalle osuu juuri jääkauden jälkeen muodostuneen Yoldia-meren ranta, joka näkyy omaleimaisena kivikkona. Muinaisranta on merkitty erikseen kilvillä, ja se on suojelukohde. Parantola-alueella kasvaa runsaasti osittain varta vasten istutettuja mäntyjä, koska laitoksen rakentamisaikaan uskottiin mäntyjen erittävän runsaasti otsonia, jota pidettiin tärkeänä keuhkotautipotilaille. Parantolan lääkärit olivat kasvitieteen harrastajia ja saivat työnsä ohella useita harvinaisia kasvilajeja viihtymään parantolan alueella. Näistä merkittävin lienee kangasvuokko. (Lähde: Wikipedia - Nummelan parantola)

Kangasvuokko (Pulsatilla vernalis, aikaisemmin Anemone vernalis) on ainoastaan Euroopassa tavattava kylmänkukka. Suomessa laji on suuresti harvinaistunut ja se on rauhoitettu luonnonsuojeluasetuksella.


Tässä on joitain painavia perusteluja sille, miksei Maahanmuuttovirasto yksinkertaisesti saa tuosta vaan ottaa Röykkää "hätämajoitusyksiköksi". Ei saa! Kysykää Museovirastolta, luonnonsuojelijoilta, rakennustarkastajilta - keneltä tahansa, joka ajattelee muutakin kuin tätä järjestämäänne Suurta Kusetusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti