maanantai 14. syyskuuta 2015

Päivän sitaatti: Jussi Halla-aho naamakirjassa

Arvoisa hallitus ja eduskunta!

Suomeen tulee Ruotsista päivittäin satoja Irakin, Somalian ja muiden kolmansien maiden kansalaisia, joilla ei ole maahantuloon oikeuttavia dokumentteja, ja joiden pitäisi Dublin-järjestelmän puitteissa rekisteröityä turvapaikanhakijoiksi muualle kuin Suomeen.

Sen sijaan, että Ruotsi EU-sitoumustensa mukaisesti rekisteröisi nämä ihmiset ja estäisi heidän matkustamisensa, Ruotsin hallitus, Ruotsin poliisi, Ruotsin punainen risti ja Ruotsin rautatieyhtiö ohjaavat tulijoita alueensa halki Suomeen.

Saksa keskeyttää Schengen-sopimuksen soveltamisen Itävallan-vastaisella rajallaan hallitsemattoman siirtolaisvyöryn vuoksi. Aikovatko hallitus ja eduskunta palauttaa rajavalvonnan Ruotsin-vastaiselle rajalle? Jos kyllä, milloin? Jos eivät, miksi ei?

Kuten sanottua, rajan yli tulee päivittäin satoja ihmisiä, tuhansia on matkalla Ruotsissa, ja Irakista eivät tulijat lopu, kun tänne jo tulleet raportoivat iphonella maanmiehilleen omista kokemuksistaan.

Tässä ei nyt mielestäni ole aikaa tehdä vaalikauden kestäviä selvityksiä. Jokainen hukattu päivä tulee kalliiksi. Pelkästään sunnuntaina 13.9. rajan yli tuli 500 turvapaikanhakijaa. Pelkästään heidän asuttamisensa vastaanottokeskuksissa nykytaksoilla puolen vuoden ajan maksaa yli kolme ja puoli miljoonaa euroa. Ovatko hallitus ja eduskunta tehtäviensä tasalla?


Lähde: Jussi Halla-aho 13.9.2015

2 kommenttia:

 1. Muuten asiallisesti ja ytimekkäästi, mutta vuoden 2014 hinnoilla se puolen vuoden asuttaminen maksaa 5 miljoonaa euroa. Koska kapasiteetin nopea kasvattaminen kasvattaa jokseenkin varmasti nyös yksikkökustannuksia, hintalappu on todellisuudessa melkoisen paljon suurempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Strix Senex, kiitos kommentista.

   Parikkalan vastaanottokeskuksen kustannukset/elintasosurffari vuonna 2009 olivat pyöristettynä 2.800e/kk.

   Noilla hinnoilla puolen vuoden täysihoito maksaa 2800 * 6 * 500 = 8.400.000 euroa.

   Parikkalan VOKin kustannukset v.2009, linkki vie Hommaforumille.

   Poista