torstai 3. syyskuuta 2015

Päivän pelle: Pauli Heikkinen, SPR

(Varsinais-Suomen SPR:n toiminnanjohtaja Pauli) Heikkinen ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson ovat seuranneet viime viikkojen tapahtumia huolestuneina. Ympäri Suomea on järjestetty vastaanottokeskuksia vastustavia mielenosoituksia, ja Forssassa sekä Keuruulla kunnan luottamushenkilöt torppasivat vastaanottokeskuksen perustamisen.

– Tällaiset esimerkit vaarantavat kansakuntamme maineen uskottavana toimijana. Meillä on eettinen vastuu auttaa hädässä olevia ja olemme siihen myös kansainvälisin sopimuksin sitoutuneet, Heikkinen muistuttaa.

Andersson ja Heikkinen näkevät, että tapahtumat edellyttävät valtiolta jämäkämpää otetta pakolaiskriisin hoitamisessa. Ensimmäisenä he lopettaisivat pallottelun vastaanottokeskusten perustamisessa.

– Toiminta on nyt äärimmäisen lepsua. Kunnista kysellään suostumusta vastaanottokeskukselle, kun samaan aikaan ihmisillä on valtava hätä ja vastaanottokeskukset ovat ääriään myöten täynnä, Heikkinen arvostelee.
(Lähde: Turun Sanomat 2.9.2015)

Pauli Heikkiselle ja muille SPR:n rahanahneille nilkeille tiedoksi, että te ette ole lain yläpuolella. Te ette määrää, minne vastaanottokeskuksia voi ja saa perustaa. Teitä ei kiinnosta mikään muu kuin raha, pitäkää turpanne kiinni.

2 kommenttia:

  1. Ja kas, jälleen kaivettiin esille ne kansainväliset sopimukset, vaikka tyypit aivan hyvin tietävät, ettei Suomi ole sopinut mitään sellaista sopimusta, joka takaa automaattisen ja lopun ikää kestävän elätyksen jokaiselle tänne päässeelle. Sen sijaan Suomi on kyllä mukana Dublinin sopimuksessa, ja mikäli sitä noudatettaisi, voisi sen perusteella antaa kalossinkuvan perseeseen koko porukalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on taas kyseessä se "jokaisella" -ilmiö. Sitäkin tulkitaan aina tilanteen mukaan, vertaa esimerkiksi iPakoloisia ja pääkaupunkiseudun asuntopulasta kärsiviä han-suomalaisia opiskelijoita.

      Poista