perjantai 4. syyskuuta 2015

Maahanmuuttovirasto rikkoo lakeja, kuulitko Petteri?

Maahanmuuttovirasto perustaa jatkossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia kunnan kielteisestä kannasta huolimatta. Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen linjasi menettelyä torstaina Salossa.

– Kuntien kuuleminen on johtanut hyvin vaikeaan tilanteeseen. Etenemme nyt myönteisen kannan ottaneiden kanssa, mutta jatkossa vastaanottokeskuksen perustamisen ratkaisee se, mistä sopivat tilat löytyvät.
(Lähde: Turun Sanomat 3.9.2015)

Vaan kun ei ratkaise. Jorma Kuuluvaisen ja muiden maahanmuuttoviraston johtavissa asemissa olevien pitää nyt tarkoin katsoa, mitä laki sanoo. Kehotan katsomaan myös hankintalakia, keksitty "kiire" kun ei saa olla perusteena lakien noudattamatta jättämiselle.

Sinne Maahanmuuttovirastoon kannattaisi palkata joku konsultti, joka osaa ymmärtämällänne kapulakielellä selittää, miten paljon enemmän 300 on kuin 160 ja minkälaisia vaikutuksia sillä mahdollisesti saattaisi kiireessä olla.

Miten muka voi olla "kiire", kun maaliskuussa 2015, ehkä jo aikaisemminkin, sisäministeriössä tätä ruvettiin valmistelemaan? Älkää enää pelleilkö siellä.

Petteri nyt käärit hihat ja rupeat tekemään oikeita töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti