lauantai 12. syyskuuta 2015

Demlapellet kitisevät taas perustuslaista

Tuomas Ojanen ja Juha Lavapuro, demlapellejä kumpikin, rupesivat heti parkumaan perustuslaista. Yle uutisoi näyttävästi Professorit: Hallituksen maahanmuuttolinjaukset ristiriidassa perustuslain kanssa. Eivät ole.

Joitain perusteluja väittämälleni on kirjoituksessani Petteri Orpo höpöttää taas omiaanSiinä on muun muassa linkki perustuslakivaliokunnan lausuntoon PeVL 59/2010 vp, jonka sisältöön Ojanen ja Lavapuro lienevät tutustuneet mutta kuitenkin tulkitsevat sen demlalaisittain.

Samaa hölynpölyä vuodesta toiseen: perustuslaki, kansainväliset sopimukset, ihmissoikeudet ja niin edelleen. Demlapellet ovat sitä mieltä, ettei lakeja voi muuttaa eikä niistä voi edes keskustella, koska perustuslaki sitä, tätä ja tuota. Demlapellet, kuten Pakoloisneuvonta ry, ovat suomalaiselle yhteiskunnalle vähintään yhtä tuhoisa ja turmiollinen kuin keuhkosyöpä: tappaa hitaasti mutta varmasti.

Tämä Juban strippi kuvaa hyvin demlalaista lakipykälien ja "kansainvälisten sopimusten" soveltamista: aina niiden eduksi, aina VHM:n tappioksi ja aina VHM maksaa.

Koska arvon pellet Ojanen ja Lavapuro niin hanakasti takertuvat sanaan jokainen, tässä pari lisää.

2 § Oikeus toimeentulotukeen

Jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän on tuen tarpeessa eikä voi saada toimeentuloa ansiotyöllään, yrittäjätoiminnallaan, toimeentuloa turvaavien muiden etuuksien avulla, muista tuloistaan tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidolla tai muulla tavalla.

Jokaisella on velvollisuus kykynsä mukaan pitää huolta itsestään ja omasta elatuksestaan sekä, siinä laajuudessa kuin avioliittolaissa (234/1929), lapsen elatuksesta annetussa laissa (704/1975) ja muussa laissa säädetään, puolisonsa sekä alaikäisten lastensa ja ottolastensa elatuksesta.


Tämähän tarkoittaa sitä, että jokaisella iPakoloisella on velvollisuus ruveta pitämään huolta itsestään ja omasta elatuksestaan. Selvää suomea.

Juha Korhonen kirjoitti Usariin erinomaisen artikkelin Demlasta kolmisen vuotta sitten. Halla-ahoon kohdistetun poliittisen ajojahdin anatomia ja todelliset syyt. Vaikka se on pitkähkö, suosittelen sen lukemista.

2 kommenttia:

 1. Taitaa se Orpo, Veikko Huovisen sanontaa lainaten, olla sellaista lullukkaväkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Strix Senex, kiitos kommentista.

   Onkohan yksikään ministeri näin lyhyessä ajassa hankkinut näin paljon negatiivista arvostelua kuin Orpo? Jäätteenmäkeä ei lasketa, Anneli vain puhui niin totta kuin osasi.

   Poista