perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vaihteeksi tietoa Lieksan somaleista

Näillekään eläteille ei näköjään mikään riitä, lisää pitää saada.

Lieksan Somaliperheyhdistys on valmistellut Leijat-kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on kartoittaa, kehittää ja pilotoida kotouttamispalveluja niin, että maahanmuuttajat itse tuottaisivat kotoutumista edistäviä palveluja maahanmuuttajille. Viranomaispalvelut tuottaa edelleen kaupunki.

Somaliperheyhdistys on ollut yhteydessä mm. Etelä-Suomen toimijoihin. Maahanmuuttajataustaiset järjestöt tuottavat joillakin paikkakunnilla viranomaispalvelujen rinnalla tietyn osan kotouttamispalveluista. Kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Somaliperheyhdistys on hakenut Ely-keskukselta avustusta kaksivuotisen kehittämishankeen rahoittamiseen. Hankkeen kustannusarvio on n. 278 983 euroa, josta ESR- ja valtion rahoitus on 214 983 euroa, kunnan rahoitus 60 000 euroa ja yksityisen eli yhdistyksen oma rahoitus 4000 euroa.
(Lähde: Lieksan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen pöytäkirja)

Kun maahanmuuttajat, tässäkin Lieksan tapauksessa somalit, itse haluavat tuottaa kotoutumista edistäviä palveluja, nämä somalit ja näiden tukiryhmä voivat itse myös nämä palvelut rahoittaa. "Joo me pannaan tähän neljä tonnia mut me tarvitaan kolmesaadaa tuhatta". VMP.

Ette muuten ikinä arvaa, kuka tämänkin idioottimaisen hankkeen esitteli?

Kukapa muukaan kuin Soile Syrjäläinen (sdp).

4 kommenttia:

 1. Menisiköhän tuo pottunokalta läpi? Antakaa minun "yhdistykselleni" €300.000,- niin minä laitan siihen €4000,- (jälkikäteen). Itse yhdistyksen sihteerinä nostan sitten €5000,- kuukausipalkkaa seuraavat kolme vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Turkkulaanen, kiitos kommentista.

   Miltä kuulostaa "Esimerkiksi Lieksassa...?

   Aika karmealta, vai mitä olet mieltä?

   Olen sitä mieltä, että lieksalaisten elämän pilanneet päättäjät pitää panna kantamaan vastuunsa. Aika pahasti ryssivät kaikessa mahdollisessa.

   Muistutan siitä, ettei Suomessa olisi tämän kaltaisia ongelmia somalien kanssa ilman RKP:tä ja DEMLAa.

   Noille lasku, korkojen kanssa. Perintätoimistonkin tiedän.

   Poista
 2. Noilla rahoillahan voitaisiin palkata pari avustajaa Somalaille tekemään kauppa-askareet, siivoamaan ja keittämään ja tarjoilemaan kahvia, jotta oppivat nopeammin matalan majamme vieraanvaraisuuteen. Perseelläänhän ne joka tapauksessa tulevat istumaan suurimman osan kirkasta päivää (poikkeuksena tietysti säkitetyt naiset, koska välillä pitää nousta seisaalleen ja tiputtaa uusi insinöörintoivo kaamosiltoja ilahduttamaan hohtavan valkoisella hymyllään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kenzo, kiitos kommentista.

   Lieksa on erittäin hyvä esimerkki siitä, mitä ei saa eikä pidä tehdä. Lieksan demaripäättäjien rahanahneus on jo tullut selväksi, siihen Valtiontalouden tarkastusvirastokin kiinnitti huomiota.

   Pahimpia syyllisiä kuitenkin ovat kaikki nämä kristinastenmanit ja muut mocu-uskovaiset rkp:n naiset, joilla on uskomattoman paljon vaikutusvaltaa. Sanoin joskus, että siinä missä rkp:n ns. "miehet" keskittyvät kusettamaan yritys- ja veroasioissa, rkp:n naiset kusettavat mocu-uskonnolla.

   Poista