perjantai 13. maaliskuuta 2015

"Oikeusministeri" Anna-Maja Henriksson (rkp) lopeta jo valehtelusi!

Vielä jaksaa A-M. Henriksson, tämä malliesimerkki rkp:n edustajien geneettisistä erityispiirteistä, jatkaa valehteluaan ILO-ratifioinnista.

Anna-Maja Henriksson kertoo, että saamelaiskäräjiltä ollaan kuitenkin oltu häneen yhteydessä keskiviikkona ja torstaina.

– Suurin osa saamelaiskäräjien jäsenistä on minulle kertonyt, että he tukevat edelleen maaoikeusselitysosaa ja ILO-sopimuksen ratifioinnin kanssa etenemistä. Olen kertonut tämän hallituspuolueille, jotta siitä ei olisi mitään epäselvyyttä.
(lähde: YLE)

Vaan kun asia on niin, ettei tuohonkaan sopimukseen voi eikä saa tehdä minkäänlaisia varaumia. Tuo A-M. Henrikssonin "maaoikeusselitysosa" on pelkkää hölynpölyä, suoranaista kusetusta ja valehtelua.

Lainaan tähän asiaan hyvin perehtyneen Mikko Kärnän kirjoitusta "Johtaako oikeusministeriö eduskuntaa harhaan?"

ILO-sopimusta ei ole tähän mennessä katsottu voitavan ratifioida sen maaoikeusartiklojen vuoksi. Artiklassa 14 määrätään, että alkuperäiskansalle on tunnustettava omistus- ja hallintaoikeus niihin maihin, joilla ne perinteisesti asuvat. Tämä on ymmärretty Suomessa perinteisesti siten, että omistusoikeus valtion maihin on siirrettävä saamelaisille. Nyt esitetään, että omistusoikeudesta voidaan luopua.

ILO-sopimukseen ei voi kuitenkaan tehdä varaumia. Kun sopimus on ratifioitu, se on lakina voimassa ja sitä tulee noudattaa sen sanamuotonsa mukaisesti.


Anna-Maja Henriksson: lopeta jo valehtelusi.

1 kommentti:

  1. Kiista voidaan päättää tulevalla hallituskaudella, mutta se vaatii vastaantuloa kaikilta osapuolilta. Jos sopimus joskus aiotaan ratifioida, on meidän löydettävä ratkaisu ennen kaikkea sopimuksen artiklan 14, joka käsittelee maa- ja vesialueiden omistus- ja hallintaoikeuksia, soveltamisen suhteen. Lähtökohdaksi on otettava etninen puolueettomuus, sillä Lappiin on oikeus- ja asutushistorian nojalla mahdotonta muodostaa sellaista toimielintä, joka voitaisiin rajata etnisillä perusteilla hallinnoimaan valtion maa- ja vesiomaisuutta. On löydettävä se kuuluisa kolmas tie. (Mikko Kärnä: ILO-sopimuksen käsittely sai tarpeellista lisäaikaa)

    VastaaPoista