sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Taas haisee, hajun lähteinä Helsingin vastaanottokeskukset

Helsingin vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoiden lääkärikustannukset voivat nousta vuosittain satoihin tuhansiin euroihin. Liikunta-aktiviteetteja lisäämällä lääkärikuluissa pystyttäisiin säästämään useita euroja.

Urheilu- ja liikuntaharrastuksilla on ollut positiivisia vaikutuksia Helsingin vastaanottokeskuksen asiakkaiden mielenterveyteen, kertoo vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen.
- - -
- Meidän asiakkaat ovat kansainvälistä suojelua hakevia, ja heistä suurimmalla osalla on erittäin traumaattiset taustat. Kun heidän arjessaan on muutakin toimintaa kuin vastaanottokeskuksessa istumista ja odottamista, se ehdottomasti tukee heidän mielenterveyttään.
- - -
- Tarvitsisimme lisää resursseja, mikä Maahanmuuttovirastolle tiedoksi. Jos meillä olisi paljon aktiviteettejä ja toimintaa, jotka tukisivat ihmisten mielenterveyttä, saisimme säästöjä lääkärikustannuksissa ja mahdollisissa psykiatrisissa sairaanhoitokustannuksissa. Esimerkiksi psykiatrinen sairaalahoitopäivämaksu on noin 510 euroa vuorokausi, mikä on todella paljon. Lisäksi erikoislääkäripalkkiot ovat monta sataa euroa tunnilta. (Lähde: YLE)

Lähtökohtaisesti pidän kaikkia turvapaikanhakijoiden traumoihin liittyviä väittämiä sepitettyinä, virheellisinä, valheellisina ja tarkoitushakuisina. Kyseessä on suuren luokan kusetus, jonka yhtenä taustapiruna on häärinyt ja häärii rosvopäällikkö don Pekka Tuomola.

Älkää hyvät ihmiset purematta nielkö mitään, mikä liittyy näihin keksittyihin traumoihin ja muihin vastaaviin tarinoihin. Pääsääntöisesti kyseessä on veronmaksajien rahojen huijaaminen omiin ahneisiin taskuihin.

Noin yleisesti ottaen muutenkin olen sitä mieltä, ettei ole mitään järkeä ylläpitää kahta 200-paikkaista vastaanottokeskusta Suomen kalleimmilla paikoilla. Turha selittää, että kyseessä ovat transit-keskukset. Mikään kansainvälinen sopimus tai mikään voimassaoleva laki ei vaadi eikä edellytä sitä, että kurpitsavankkuritarinoita suoltavia turvapaikanhakijoita pitää elättää keskellä maan pääkaupunkia hotellitason majoituksessa. Vanhoja hotellejahan nuo ovat, taustoilla on mielenkiintoisia kuvioita. Niistä ei tässä tämän enempää.

Me Suomessa voimme ja saamme täysin itsenäisesti päättää siitä, mihin majoitamme asyylia vonkaavat kunnes näiden asia on käsitelty. Helsingin keskusta on väärä paikka, turkasen kallis ja sitä paitsi potentiaalinen turvallisuusriski. Miten olisi joku syrjäinen saari Ahvenanmaalla, vähän Australian malliin?


2 kommenttia:

 1. Aivan, kyllä tuolla koillis-Suomessa on vanhoja kouluja, hotelleja ja varmaan jokunen kerrostalokin vallan tyhjillään. Ja halvalla lähtisi. Jos ei tulijalle kelpaa, ei hätäkään voi olla mitenkään merkittävä. Tätä voisi käyttää turvapaikan todellisen tarpeen mittarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Turkkulaanen, kiitos kommentista.

   Helsingissä pelkkiin vuokriin mennee vuositasolla noin kolme miljoonaa euroa. Ihanan kallista, vai mitä.

   Tässä piää muistaa vielä se monikerroksinen ja moninkertainen valitusmenettely, mikä näillä lähes aina väärin perustein turvapaikkaa hakevilla on. Tämäkin järjettömyys ja veronmaksajien rahojen tuhlaaminen pitää saada loppumaan.

   Poista