keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ruotsin feministihallitus tyri pahasti

Ruotsin sosiaalidemokraattinen hallitus on ajautunut hankauksiin Saudi-Arabian ja Arabiliiton kanssa.

Syynä kahnaukseen on Ruotsin hallituksen päätös tehdä naisten oikeuksista ulkopolitiikkansa kulmakivi sekä hallituksen päätös lopettaa sotilasyhteistyö Saudi-Arabian kanssa.

Ihmisoikeuksien ja naisten oikeuksien puolustajat ovat kiitelleet Ruotsin politiikkaa. Samaan aikaan ruotsalaisten vientiyhtiöiden, kuten Atlas Copcon, SKF:n, Ericssonin ja Volvon, johtajat ovat kertoneet, että sotilasyhteistyön lopettamisella on "suuria vaikutuksia" maan teollisuuteen ja maineeseen.
(lähde: Taloussanomat)

Aiheesta kertoo myös Aftonbladetin uutinen, jonka Rähmis ansiokkaasti suomensi.

Vaikka tiedostavaisto ylisti ruotsalaisten rohkeutta, maan elinkeinoelämän kerma kritisoi hallitusta Dagens Nyheterissä julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Johtajat varoittivat, että sopimuksen irtisanominen ei voi olla vahingoittamatta Ruotsin vientikauppaa.

Nyt elinkeinoministeriö on kutsunut mielipidekirjoituksen 31 allekirjoittajaa torstaiksi kriisikokoukseen elinkeinoministeriöön, missä paikalla on elinkeinoministerin lisäksi myös ulkoministeri.

Kutsussa tapaamisen aiheeksi ilmoitetaan ”Ruotsin vientikauppa erityisesti Persianlahden alueella, ja mitä valtiolliset toimijat hallitus mukaan lukien voivat lyhyellä tähtäimellä tehdä kauppojenne toteutumiseksi”.

Eräs elinkeinoelämän edustaja sanoo, että feministihallitus yrittää nyt minimoida aiheuttamaansa vahinkoa.

”He kutsuvat porukkaa kokoukseen paniikissa, kun ovat ensin kaivaneet verta nenästään”.


Alleviivaamastani kohdasta olen täysin samaa mieltä.

Kyllä se niin on Ruotsissakin, ettei ihmisoikeuksia voi syödä eikä mistään niistä kuuluisista kansainvälisistä sopimuksista saa vettä juotavakseen. Ruotsin feministihallitus tyri todella pahasti tässäkin asiassa, eli nämä feministit jatkavat huonoksi ja toimimattomaksi valitsemallaan linjalla.

Aidossa demokratiassa ei olisi syntynyt mitään "joulukuun sopimuksia", vaan siellä olisi järjestetty uudet vaalit. Siihenkään Ruotsin feministihallituksella ei ollut munaa, siellä vaan suvaitaan ja toitotetaan rasismia.

Hulluja nuo ruotsalaiset feministit: tekevät kaikkensa pilatakseen kaiken sen hienon, kauniin ja arvostettavan, mitä Ruotsi aikoinaan edusti.

3 kommenttia:

 1. Joskus ylpeys pitäisi niellä, kun ajatellaan kansan etua, joka tässä tapauksessa toteutuisi vientitulojen kautta. Jokaisen kansanedustajan pitäisi käydä läpi jonkinsortin yleisen rahatalouden lyhyt oppimäärä, joka auttaisi miettimään seurauksia taloussuhteiden katketessa huonon diplomatian seurauksena. Saudit tottakai ovat paskisia ihmisoikeudellisissa asioissa, mutta ostajina varsin haluttavia. Eniten tässä kummastuttaa se, että Ruotsissa monikulttuurisuus on rikkautta, mutta rajojen ulkopuolella sitä, mitä tuodaan, ei enää käykään ruotuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kenzo, kiitos kommentista.

   Pahinta tässä typerehtimisessä on se, että isojen vientikauppaa tekevien ruotsalaisten yritysten alihankintayritykset ja näistä taloudellisesti riippuvaiset han-ruotsalaiset joutuvat kärsimään tästäkin.

   Vuosikymmenten kärsivällinen ja hyvä työ meni kerralla viemäristä alas.

   Hienoa porukkaa nuo ruotsalaiset feministi-imbesillit ja niiden suomalaiset peesaajat.

   Poista
 2. Saudi-Arabia koventaa linjaansa Ruotsia kohtaan. Saudi-Arabian uuden määräyksen mukaan ruotsalaisille ei enää myönnetä viisumeita liikematkoja varten Saudi-Arabiaan.

  Ruotsin yrityselämä on erittäin huolissaan maansa ja Saudi-Arabian kiristyneistä suhteista. Saudi-Arabia on myös kutsunut kotiin Tukholman-lähettiläänsä ja saman on tehnyt Yhdistyneet Arabiemiirikunnat.
  Lähde: YLE

  Feministihallituksen ulkoministeriä Margot Wallströmiä nyt varmaan kilvan kiitellään eri puolilla Ruotsia.

  VastaaPoista