tiistai 10. maaliskuuta 2015

Aihetta iloon

Tuulettelin järjen voittoa ns. "paperittomille" tarkoitettujen terveyspalvelujen kariutumisesta erityisesti sen takia, että Susanna "minäminäminä" Huovinen sai taas nenilleen. Omat koirat purivat, aloitteen pöydällepanosta teki Kari Rajamäki.

Saman puolueen sisälläkin tuntuu olevan kovin erilaiset käsitykset lainvalmistelun laadusta. - En ole 32 vuoden urani aikana törmännyt näin huonoon lainvalmisteluun, sanoi Rajamäki. Jostain syystä tämä vaikuttaa huomattavasti uskottavammalta kuin Huovisen kova hehkutus (kts. Nythän on niin...).

Vihervasemmiston vastaiskuja ja itkupotkuraivareita odotellessa lukaiskaa  aiheeseen liittyvää, aluksi vaikka nämä.

Mistä oikein onkaan kysymys tässä "paperittomiin" liittyvässä hässäkässä
Maria Lohela: Laittomasti maassa oleskelevien terveyspalvelut

Korostan vielä kerran sitä tosiasiaa, etteivät mitkään kansainväliset sopimukset velvoita Suomea tarjoamaan "paperittomille" yhtään nykyistä laajempia terveyspalveluita. Niitä ei tässäkään tapauksessa ole olemassa muualla kuin suvaitsevaiston mielikuvituksessa.

Lisäys 10.3.2015
Matias Turkkila kirjoitti hyvän jutun Suomen Uutisiin. Tässä mielestäni olennaisin asia.

Perussuomalaisten mukaan olisi kestämätöntä laajentaa käytännössä maksutonta terveydenhuoltoa koskemaan henkilöitä, jotka ovat maassa laittomasti. Ristiriita on erityisen jyrkkä siksi, koska suomalaiset veronmaksajat hoitavat itse terveydenhoidostaan aiheutuvat kustannukset ulosoton uhalla.

Uusi laki olisi laajentanut hoidon koskemaan muun muassa laittomasti maassa olevien syöpähoitoja. Syöpää sairastava henkilö voisi tulla maahan viisumilla, hävittää sitten paperinsa ja hakeutua sitten terveydenhuollon piiriin. Hoitojen aikana hänelle olisi käytännössä pitänyt turvata hoidon lisäksi muun muassa asuminen, toimeentulo, lääkekustannukset ja tulkkauspalvelut. Perussuomalaisten mukaan laki olisi avannut laittomasti maassa oleville Euroopan laajimmat terveyspalvelut.

Kansanedustaja Juho Eerola (ps) totesi näin Hommaforumilla.
Oli tosiaan erikoinen tilanne eduskunnassa. Salissa Rajamäki (sd.), Eestilä (kok), Haapanen (vihr.) ja 12 perussuomalaista. Rajamäellä varattuna ensimmäinen puheenvuoro, jossa esitti pöydällepanoa tämän viikon perjantaihin saakka, kun on niin huono tämä oman ministerin (Huovinen) esitys. Mäntylällä (ps.) seuraava puheenvuoro ja hän kannatti. Haapanen, joka käsittääkseni olisi ollut ainoa puoltaja tälle esitykselle, jäi ns. monttu auki, kun puhemies tiedusteli, että onko muita vaihtoehtoja pöydällepanon päiväksi, kuin 13.3. Haapasen olisi pitänyt esittää esim. huomista ja jonkun toisen punavihreän (joita ei salissa ollut) kannattaa, niin olisi äänestetty. Olisivat ehkä saattaneet saada enemmistön huoneista ja kahviloista paikalle, mutta kun näin ei käynyt, niin asia siirtyi perjantaille. Kun ensimmäisen ja toisen käsittelyn väliin tulee jäädä kaksi päivää, niin tämähän raukeaa! Ellei sitten käy niin, että eduskunta kutsutaan ensi viikolla vielä yhteen istuntoon vain tätä asiaa varten, mutta sitä ne eivät tee, kun alkaa ns. vaaliloma ja täysistuntosali menee remonttiin...

Näin Rajamäki tylytti Huovista eduskunnassa, osansa saavat virheetkin.
Kari Rajamäki /sd: Arvoisa puhemies! Täytyy sanoa, että olisin toivonut toisenlaista istuntoviikkoa viimeiselle 32 vuoden valtiopäivätyölleni, myös muistaen sisäasiainministerinä EU-puheenjohtajuuteemme liittyvät maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan, Suomen vahvan roolin laittoman maahanmuuton ja ihmiskaupan torjunnassa ja myöskin ylipäänsä sisäisen turvallisuuden kehittämisen osalta.

Kelan valtuutettuna ja sosiaali- ja terveydenhuollossa myöskin syrjäytymisestä paljon huolta kantaneena olen suorastaan aivan järkyttynyt siitä, että ohi valtiovarainministeriön kunnon budjettivalmistelun tartuntatautilaista - tartuntatautilain muutoshan VM:ssä hylättiin - tehtiin nopeasti sosiaali- ja terveysministeri Huovisen toimesta ohitustie, ohituskaista, jossa tehtiin todella maassa laittomasti oleville terveydenhuoltojärjestelmää koskeva lainsäädäntöesitys, joka tarkoittaa heille parempia palveluja kuin Suomen kansalaisille ja, poiketen EU:n valtalinjasta, myöskin ei-kiireellisten hoitojen järjestämisestä.
- - -
Eli tämä on täysin epärealistinen, myöskin nämä niin sanotut kustannusarviot.

Tämä on puhtaasti tällainen sinisilmäinen. Sanotaan nyt, että sinisilmäiset vihreät arvot ovat kohdanneet tässä kovat harmaat markkinavoimat.
- - -
Esitän asian vakavuuden huomioon ottaen ja sen erittäin puutteellisen valmistelun ja sen taloudelliset ja inhimilliset vaikutukset huomioon ottaen asian pöydälle perjantaina 13.3. pidettävään täysistuntoon.

Lisäys 10.3.2015


Virheiden Outi Alanko-Kahiluoto todisti jälleen kerran sen, minkä takia missään yhteiskunnan kannalta järkevissä asioissa ei kannata kysyä vihervassareilta yhtään mitään.

– On pöyristyttävää ja demokratian vastaista, että hallituspuolueen edustaja kävelee näin sekä oman ministerinsä ja eduskuntaryhmänsä yli että koko eduskunnan luottamuksen yli.

– Mikäli kysymys ei ole demareiden eduskuntaryhmässä sovitusta menettelystä, odotamme demareiden eduskuntaryhmän puheenjohtajalta sekä ministeri Huoviselta uskottavaa ulostuloa ja kannanottoa ryhmänsä jäsenen toimintaan, Alanko-Kahiluoto vaatii.


Menepä Outi itkemään muualle kaltaistesi tyhmien ja naiivien idealistien kanssa. Katsokaa siellä yhdessä, mitä Perustuslaki sanoo kansanedustajista ja siitä, miten he perustuslain mukaan saavat toimia. Emma "pappa betalar" Kari lainannee sinulle muutamat Kleenexit, Pekka Tuomola tuonee yrttiteetä tai muuta piristeitä.

Näistäkin vihervassareiden itkupotkuraivareista tullee sen verran kivaa seurattavaa, että heitin äsken ensimmäiset popcornit mikroon. Ennustan, että seuraavaksi avautuu joku Pakoloisneuvonta ry:n edustaja, ellei sitä jo ole tehnyt.

Näin Juho Eerola Hommaforumilla.
Tilanne tosiaan oli se, että salissa oli Rajamäki (sd), Eestilä (kok), Haapanen (virh.) ja 12 perussuomalaista. Olimme juonineet siten, että teemme pöydällepanoesityksen siten, että esitämme asiaa jatkettavaksi perjantaina. Jos pöydällepanoesitystä kannatetaan, se jää pöydälle. Sitten keskustellaan päivästä. Rajamäki esitti perjantaita, Mäntylä (ps.) kannatti. Ainoa paperittomien puoltaja, eli Satu haapanen (virh.) istui salissa monttu auki, eikä tehnyt esitystä siitä, että asia olisi pantu pöydälle vaikka tähän tiistaihin saakka. Sääntöjen mukaan ensimmäisen ja toisen käsittelyn välillä on oltava yli kaksi päivää. Näin ollen, kun perjantai meni läpi, ei ehditä enää käsitellä ollenkaan, koska eduskunta loppuu lauantaina.

Jos punavihreät olisivat olleet kahden henkilön voimin salissa edustettuina, olisi asiasta äänestetty. Meitä olisi kuitenkin ollut paljon (12 persua+ Rajamäki+ Eestilä) jo valmiiksi ja kahvilasta olisi tullut lisää. Punavihreät taisivat olla jo muissa toimissa siihen aikaan istuntoa.
Eli Alanko-Kahiluodolle tiedoksi, että on demokratian halveksuntaa olla pois eduskunnasta, kun itselle tärkeää asiaa käsitellään.

Vai ei oppositiosta voi vaikuttaa


Aika velikultia! Montakohan ylävitosta heilahti tuon jälkeen? Harmi, etten ollut kärpäsenä katossa seuraamassa demokratiaa halveksuneiden naisten ilmeitä, kun tilanne näille selvisi.

Muutospuolueen puheenjohtaja Jari Leino totesi näin.
Punavihreät naiset ovat järkyttyneitä! Rajamäelle pointsit! Hieno mies! Suoraselkäinen poliitikko, joka ei asetu enää ehdolle, mutta viimeisenä eduskuntatekonaan teki pienen teon Suomen pelastamiseksi. Loistavaa!

Jarin kanssa olen täysin samaa mieltä Rajamäestä, ehdottomasti Hieno mies on hän.

Hajatelmia osa I

Tämä on puhdasta mutua, mutta epäilen Rajamäen ja Huovisen välien olleen pahasti tulehtuneet jo pidemmän aikaa. Nyt Rajamäki sai tilaisuutensa iskeä kunnolla, sen hän tekikin kuin mies konsanaan. Puhdas tyrmäys, Huovinen on edelleen kanveesissa lukua ottamassa.

Rajamäellä kuitenkaan tuossa tilanteessa ei ollut mitään hävittävää, tosi tyylikäs All-in oli. Rajamäki ja tässä vaiheessa myös suomalaiset veronmaksajat korjasivat potin, vihervassarit ja muut tätä typerää hanketta lobanneet nuolevat nyt haavojaan. Tässä vaiheessa mitkään syyllistämiset tai itkupotkuraivarit eivät enää auta, parasta olisi näidenkin hetimmiten rehellisesti ja reilusti tunnustaa tappionsa. Ajatus oli tyhmä, se tyrmättiin, on aika miettiä järkevämpiä vaihtoehtoja. Keskustellen, ei kiukutellen eikä varsinkaan henkilöön käyvillä nälvimisillä.

Hajatelmia osa II

Tämän typerän lakiesityksen puolestapuhujien ja muiden lobbareiden eräs eniten käyttämä fraasi liittyy hirmuiseen huoleen lasten hyvinvoinnista ja terveydestä. Tämä jos mikä on suoraan sanoen niin täydellistä tekopyhyyttä, paskanjauhantaa, valehtelua, äänestäjien aliarviointia, kusetusta ja aivopesuyritystä kuin edes voin kuvitella.

Ai ei ole?

Varmasti on: uusi lastensairaala. Miksi tämäkin todella tärkeä hanke piti sössiä ja luoda siitä taas uusi rahantekokone muutenkin ökyrikkaille RKP:n hallinnoimille säätiöille? Miksei maailmallakin arvostetulle Heinolan Reumalle löytynyt sen tarvitsemia pikkuhiluja vaan se piti ajaa konkurssiin?

Miksei näissä tapauksissa kukaan puhunut lapsista, ihmisoikeuksista ja muista vastaavista asioista samalla kiihkolla kuin nyt?

1 kommentti:

  1. Ettei totuus unohtuisi, pitää muistaa mainita myös Hanna Mäkelän tekemä hyvä työ. Kiitos Hanna!

    Ai että on ollut mukava seurata suvakkien touhuja nyt kun niille selvisi, ettei ehkä ihan vielä pääsekään tilaamaan uutta bemaria. Heh heh, siitäs saitte!

    VastaaPoista