torstai 26. maaliskuuta 2015

Etnisyys onkin uutisoinnissa tärkeää

Henkilöauton kuljettaja antoi tietä 15-vuotiaalle maahanmuuttajataustaiselle pojalle Helsingin Merirastilassa perjantaina. Kun poika lähti ylittämään katua, auto lähtikin liikkeelle ja törmäsi poikaan. Poliisi epäilee tekoa tahalliseksi.

- - -
Poliisin mukaan auton kuljettaja oli 20-40-vuotias suomalaismies, joka oli pukeutunut mustaan puseroon. (Lähde: YLE)

YLE:n toimittaja valehtelee tarkoituksella. Poliisin tiedotteessa lukee näin.

"Perjantaina 20.3. klo 8.30 ajoi henkilöauton kuljettaja todennäköisesti tahallaan ulkomaalaistaustaisen pojan päälle Meri-Rastilantiellä.
- - -
Autosta ja kuljettajasta ei ole tarkkoja tuntomerkkejä. Pojan mukaan kuski oli 20-40 -vuotias suomalaismies, yllään musta pusero."

Tämäkin taas hieman haiskahtaa niin sanotuilta jäsentenvälisiltä tai kyseessä on taas täysin tekaistu juttu. Seuratkaahan tiedotusvälineitä ja vaihtoehtokanavia, kuten esimerkiksi Hommaforumia.

7 kommenttia:

 1. Heti kun näin otsikon ajattelin ihan samaa, että näinköhän mahtaa olla kukaan suomalainen asialla. Voi olla tapon yritys - varsinkin kun syyttäjä varmasti ajaisi asiaa rasistisena viharikoksena - ja siitä tulee väkisin linnakeikka. Ei kuulosta uskottavalta, että ottaisi sellaisen riskin valvontakameroiden lähettyvillä ja sitten vielä epäonnistuisi niin, ettei uhriin tule naarmuakaan.

  Jotenkin haiskahtaa siltä että somppupoika on lähtenyt ylittämään tietä eikä toinen ole halunnut tai ehtinyt antaa tietä. Sitten piti saada oma hetkensä julkisuuden valokeilassa ja julkaista rasistiuutinen sopivasti vaalien alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys veli Kumis, kiitos kommentista.

   Tässä vaiheessa en usko edes sitä, että mitään törmäystä olisi tapahtunut. Haiskahtaa taas tekemällä tehdyltä kaustilta, sepitetyltä tarinalta, mutta odottakaamme lisätietoja.

   Poista
  2. Tässä haisee sekin, ettei autosta ole tarkkoja tuntomerkkejä mutta pojan mukaan kuski oli mustapaitainen suomalaismies.

   Väitän tämänhetkisten tietojeni perusteella, että kyseessä on tyypillistä somalilaista tarinankerrontaa eli valehtelua.

   Poista
 2. YLE:ssä on edes joku hereillä, hyvä.

  26.3.2015 klo 10:02 | päivitetty 26.3.2015 klo 11:02
  Poika ei loukkaantunut vakavasti. Poliisi tutkii tekoa pahoinpitelynä.

  Pojan mukaan...


  Edelleen väitän, että tämäkin kuuluu sarjaamme junakaustit ym. rikkiboi-sadut.

  VastaaPoista
 3. Itsekin voisin olla tuossa 20-40 vuoden haitarin sisällä kun istun autossa musta paita päällä. Se, mistä tämä päälleajettu tietäisi, että olen suomalainen, onkin sitten ihan eri juttu. Väittäisin, että näytän enemmän venäläisen ja vaalean italialaisen sekoitukselta, mutten kuitenkaan ruotsalaiselta, hyvä niin. Nyt kun tutkitaan vain suomalaismiehiä, tämä rajaa mukavasti kaikki muut maassamme olevat valkolaiset tutkinnan ulkopuolelle, mikäli poliisi on niin hölmö, että jatkaa tutkimuksia tämän vain tämän oletuksen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kenzo, kiitos kommentista.

   Tietysti voimme kuvitella, että leikisti päälleajettu mamu ja leikisti päälleajanut henkilö tunsivat toisensa. Tähän en kuitenkaan usko, rikkiboi-satutarinoihin tämän tarinan tällä hetkellä luokittelen.

   Poista
 4. Helsingin poliisi ei ole vielä saanut yhtään silminnäkijätietoja Meri-Rastilassa viikko sitten perjantaina sattuneesta tapauksesta, jossa miehen epäillään ajaneen tahallaan ulkomaalaistaustaisen pojan päälle suojatiellä.

  Rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisista kertoi maanantaina, että tutkimuksissa ei ole edistytty.
  (Lähde: Helsingin uutiset

  VastaaPoista