maanantai 31. elokuuta 2015

Uutiskatsaus, Petterikin voi katsoa

Over 200 migrants were recovered from vehicles overnight, Austria's top policeman Konrad Kogler said.
-
- -"We are seeing that the smuggler gangs are acting in ever more brutal and ruthless ways and we must counter them with stronger and harder measures," said Interior Minister Johanna Mikl-Leitner. (Lähde: BBC)

Petteri tämä Johanna on sinun kolleegasi Itävallassa, siis muun muassa maan turvallisuudesta vastaava sisäministeri. Kilautapa Petteri Johannalle ja kysy, miten hän tuon osasi tehdä. "Smuggler gangs" on englantia ja tarkoittaa ihmissalakuljettajajengejä tai joukkioita. Petteri, ne oikeasti ovat pahiksia, niitä liikkuu täällä Suomessakin eli sun oikeesti tarttee nyt tehdä jotain. Ellet muuten usko, soita Tornion tai Kemin poliisilaitokselle ja kysy.

Sillä aikaa kun mietit miten asian Johannalle esittäisit, soita tai käske jotain erityisavustajaasi soittamaan SPR:lle. Tämäntyyppiset julkiset avautumiset eivät kuulu SPR:lle vaan sinulle.


– SPR on hyvin tiukasti linjannut, ettemme perusta keskuksia, jos kunnan kanta on kielteinen. Jos tilanne menee riittävän pahaksi, viranomaisilla on kuitenkin oikeudet ottaa järeät aseet käyttöön ja kuntatasolla voidaan velvoittaa perustamaan vastaanottokeskus, kertoo SPR:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio. (Lähde: YLE)

Sun Petteri pitää nyt oikeesti tehdä jotain, muuten täällä Suomessa käy kuten kävi esimerkiksi Ruotsissa. Tämä uutinen on ruotsiksi, mutta kuvia voit katsoa vaikket ruotsiakaan ymmärtäisi. Ai niin, kuvissa ei ole juhannuskokko vaan Tukholman lähiöissä palavia autoja.

Panehan Petteri nyt töpinäksi: rajatarkastukset heti käyttöön ja Ruotsista tänne notkumaan tulleet elintasosurffarit saman tien sinne takaisin. Vai pitääkö odottaa, että jostain Pohjois-Suomessa liikkuvasta ajoneuvosta löytyy ruumiita ennen kuin lopetat unelmoinnin ja rupeat töihin?

3 kommenttia:

 1. Voiko kunta haastaa SPR:n tai sisäministeriön käräjille siitä että pistää vastaanottokeskuksen pystyyn väkisin? Vetoaisi vaikka kunnalliseen itsehallintoon ja kuntalakiin tms. mihin vaan? Tai voiko joku kuntalainen tehdä lakimiehen avulla kantelun hallinto-oikeuteen? Jarrutuksellakin voittaa lisäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa että kunta voisi ainakin ostaa urakalla tontteja ja kiinteistöjä ettei niihin perustettaisi vokkeja. Tai kunta voisi määrätä purkutuomioita rakennuksille joihin epäillään perustettavaksi vokkia.

   Poista
 2. Tervehys vieras, kiitos kommenteistasi.

  Kyllä kunnalla ja kuntalaisilla on keinoja vastustaa kuntaan pakolla työnnettäviä iPakoloisia. Kaikki täysin laillisia.

  VastaaPoista