maanantai 24. elokuuta 2015

Tietokilpailukysymys: miltä vuodelta ovat nämä väittämät?

Ohessa joitain väittämiä. Ellette tiedä, arvatkaa miltä vuodelta ne ovat.

Eurooppalaisten haluttomuus sitoutua parantamaan paperittomien asemaa näkyy myös siinä, että siirtotyöläisten oikeuksia koskevaa YK:n sopimusta vuodelta 1990 ei yksikään Euroopan unionin jäsenvaltio ole ratifioinut.

Oman kotimaan tarjoamien mahdollisuuksien niukkuus ajaa ihmisiä etsimään parempaa ja turvallisempaa elämää muualta. Liikkeelle lähdetään myös epätoivosta ja pakosta, alttiina matkan ja laittoman maahantulon vaaroille.

Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikan epärealistisuudesta kertoo, että unioni tai sen yksittäiset jäsenvaltiot eivät ole kehittäneet laillisia väyliä maahanmuutolle - tai eivät halpaa työvoimaa halutessaan ole edes pyrkineet kehittämään.

Useat laskelmat eläköityvästä Euroopasta ennustavat vakavaa työvoimapulaa varsinkin palvelualalle ja teollisuuteen.Helpotan sen verran, että kaikki ovat samasta avautumisesta Pravdan Vieraskynä -palstalla.

2 kommenttia:

 1. Tuo on ajatonta - kaikki vuodet 1990-2015 ovat mahdollisia. Ottaen huomioon lievästi kompamaisen lähtökuopan, veikkaan vuotta 1995.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kumis, kiitos kommentista.

   Olet täysin oikeassa siinä, että tärähtäneistön esimerkiksi Ruotsista 1:1 kopioituja vakiovalheita ja selittelyjä olemme joutuneet kuuntelemaan noin 25 vuotta.

   Juuri tämä referaatti kuitenkin on tältä vuosituhannelta.

   Poista