lauantai 22. elokuuta 2015

Jaskalta hyvä keskustelunavaus maahanmuutosta

Usarin Puheenvuoro-palstalla Jaakko "Jaska" Häkkinen kirjoittaa hyvää asiaa turvapaikanhakijoista. Poimin tähän parhaat palat, numeroin ne tärkeysjärjestyksessä.

Top-3
1) Toivoisin tästäkin aiheesta voitavan keskustella asiallisesti ja kiihkoilematta; poteroita ei kannata kaivaa enää yhtään syvemmiksi. Kehotan sekä "nuivalistoa" että "hyysäristöä" keskittymään itse asiaan jatkuvan keskinäisen nokittelun sijasta.

Kyllä, juuri näin. On selvää, että mikään ongelma ei hoidu denialismin keinoin eikä varsinkaan sillä, ettei tiedossa olevista, pahoistakaan ongelmista vieläkään voi keskustella asia-argumentein. Esimerkkinä ikuisuuskysymys humanitaarisesta maahanmuutosta aiheutuvat kustannukset: aihe tuntuu vieläkin olevan liian arka, jotta siitä voisi asiapohjalta keskustella.
Niimmutqu OECD:n tutkimus vuodelta 2013! Älkää viitsikö.

2) Turvallisesta maasta lähtöisin oleva "turvapaikanhakija" tulisi käännyttää automaattisesti saman tien takaisin. Turhaa rahaa palaa muuten sekä perusteelliseen haastatteluun että kuukausia jatkuvaan elättämiseen. Lisäksi Dublinin yleissopimus oikeuttaa palauttamaan toiseen EU-maahan henkilön, joka on jo hakenut turvapaikkaa sieltä – tätä pitäisi toteuttaa käytännössä.

Lisäksi turhaa rahaa palaa hallinto-oikeudessa perusteettomien valitusten käsittelyyn ja siihen, että - sarkastisesti ilmaistuna - turvapaikka-anomuksessa yhden pilkun paikkaa vaihtamalla sama pahimmillaan vuosikausia kestävä rumba alkaa alusta. Uskokaa tai älkää, VHM maksaa esimerkiksi täysin demlalaiselle Pakoloisneuvonta ry:lle siitä, että se saa nyhtää veronmaksajilta lisää rahaa. Tämä moninkertainen turvaverkko pitää repiä alas heti.

3) Nimitys "elintasopakolainen" on oikeutettu niiden henkilöiden osalta, jotka eivät pakene turvattomuutta vaan joita houkuttelee helppo raha. Tällöin muuttaminen ei siis perustu työntäviin vaan vetäviin tekijöihin.

Muutaman kuukauden ilmainen lomailu keväisessä tai kesäisessä Suomessa hotellitason majoituksessa ja 290 euroa kuukaudessa discorahaa on aivan varmasti riittävä vetotekijä. Toisin kuin ministeri Petteri Orpo valehteli, tämä vetotekijä ei nauti perustuslain tarjoamaa suojaa. Muutenkin mitä vähemmän todellisia vetotekijöitä meillä täällä on, sen parempi meille. Korjaamisen varaa on muun muassa perheenyhdistämisissä, maksuttomassa oikeusavussa sekä tulkkauksen järjestelyissä. Tiedän tapauksen, jossa tulkkina toiminut somali vaati ja sai oikeuden istuntoon avustajakseen tulkin.

Tärkeintä kuitenkin nyt olisi kaikilla tasoilla, myös valtamediassa, ruveta puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Rehellisesti, asiallisesti ja tasapuolisesti ettei meillä Suomessa tapahdu kuten esimerkiksi Ruotsissa.

2 kommenttia:

 1. "Kehotan sekä "nuivalistoa" että "hyysäristöä" keskittymään itse asiaan jatkuvan keskinäisen nokittelun sijasta."

  Kaunis idea mutta todellisuutta ei kiinnosta, se pyyhkii ideoilla lattioita. Jaakko Häkkinen puhuu useimmiten asiaa, mutta tämä on vain naivia sanahelinää koska edustuksellisessa demokratiassa kaikki puolueet ovat etujärjestöjä jollekin asialle.

  Hörhövasemmisto tässä vain levittää propagandaansa mediaa hyväkseen käyttäen ja yrittää saada vihollisen pelaamaan peliä heidän säännöillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Imulippo, kiitos kommentista.

   Todellisuus tällä hetkellä on mitä on, siitä hyvä esimerkki tämä Petteri Orpon tyhmä avautuminen Pravdassa.

   On kahta kriittisyyttä. Maahanmuuttopolitiikkaan voi suhtautua kriittisesti tai voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen. Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.

   Käsittääkseni myös Sekoomus on sitoutunut hallitusohjelmaan, mutta Orpo vain sooloilee, valehtelee ja sekoilee. Miksei Sekoomus potki pois moista "vihollisten" myyrää?

   Poista