tiistai 18. elokuuta 2015

Maahanmuuttoviraston koottuja selityksiä: "mutqu niinqu kiire".

Väliaikaiseksi vastaanottokeskukseksi Kirkkonummella muutetun majoitusyrityksen taustalla on pikavippibisneksestä aiemmin tunnettu liikemies Tuomo Mäki. Hän oli julkisuudessa viimeksi vuonna 2010, jolloin viranomaiset epäilivät hänen firmojaan muun muassa koronkiskonnasta.

* * *
Asiakastiedon rekisterin mukaan verottaja haki Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy:tä konkurssiin tämän vuoden toukokuussa laskurästien vuoksi.

Yrityksellä on ollut perintätietojen mukaan laskuja perinnässä yli 8 000 euron arvosta.

Konkurssihakemus oli maahanmuuttoviranomaisten tiedossa, kun sopimusta Mäen yrityksen kanssa tehtiin.

Johtaja Jorma Kuuluvainen sanoo, että sopimus tehtiin tästä huolimatta, sillä muita paikkoja vastaanottokeskukselle ei löytynyt kiireisellä aikataululla. (Lähde: Helsingin Uutiset 18.8.2015)

Vahvasti taas haiskahtaa selittelyltä ja kähminnöiltä, niin sanottu "kiire" kun ei ole hyväksyttävä perustelu jättää noudattamatta julkisiin hankintoihin liittyviä sääntöjä ja ohjeita. Yrityksen surkea taloudellinen tilanne varmaan "kiireen" vuoksi oli sekin pelkkä merkityksetön pikkuseikka.


Kulisseissa käydään neuvotteluja monesta muustakin "väliaikaisesta" vastaanottokeskuksesta, yhtenä neuvotteluosapuolena - tietysti - ainakin vuodesta 1990 lähtien aina yhtä rahanahne SPR. Ennen kuin SPR:lle antaa taas muutaman miljoonan, siltä pitää vaatia virallinen ja totuudenmukainen selvitys niistä toimenpiteistä joilla se estää Mäntän kirpparikaustin kaltaiset törkeydet.

Olen sitä mieltä, että Vastaanottokeskus on niin mittava hankinta, että se pitää aina kilpailuttaa. "Kiire" ei tässäkään ole pätevä peruste jättää lakia noudattamatta. Sisäministeri Petteri Orpolla on paljon selitettävää, alkaen valehtelustaan ja salailuistaan. Voisi jopa olla eronpyynnön paikka, ainakaan minä en tuohon RKP:n käskyläiseen luota yhtään.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tervehys Kumis, kiitos kommentista.

   Touhu menee päivä päivältä hullummaksi, EU-tasollakin, mutta tuntuu siltä että kukaan päättäjistä ei tee mitään lopettaakseen tämän tekemällä tehdyn, itseaiheutetun "hätätilan".

   Turkki, eräs pääpahiksista, päästää EU:n alueelle jo nyt noin tuplasti sen mitä Libyasta tänne pyrkii. Miksei kukaan tee mitään, vaikka kaikki tietävät Turkin rajojen vuotavan? Miksei kukaan vaadi Erdogania kantamaan vastuutaan?

   Poista
 2. Surullista menoa niin. Vaan eikös se "kiire" ole aina ollut synonyymi sanalle "kusetus"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Ykä, kiitos kommentista.

   Kyllä se niin on, varsinkin julkisessa päätöksenteossa, että kiireeseen vetoamisen pitää panna hälytyskellot soimaan.

   Helsingin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Mari Saari vahvistaa, että naapurustoa on käynyt keskuksella keskustelemassa tilanteesta. Saari toivoo, että ennakkoluulot hälvenevät hiljalleen. Hän painottaa, että kyseessä on kiireellinen hätäratkaisu kolmen kuukauden ajaksi. Jatko on vielä avoinna. Iltalehti

   Poista