torstai 6. elokuuta 2015

Salaisia kansioita, salaisempia suunnitelmia

Pienessä huoneessa on jännittynyt tunnelma. Käsiteltävänä on ennenkuulumaton ja Suomessa ennennäkemätön pakkolunastusoperaatio: rkp:n hallinnoimien säätiöiden kiinteistöomaisuus ja niiden pankkitileillä olevat rahavarat Suomen valtiolle. Perusteluina tälle ovat EU:n laajuinen hätätila, vastuun kantaminen ja kansainväliset sopimukset. RKP:n track record vastuun kantamisesta on jo legendaarinen, alkaen somali-invaasion alkuhetkistä vuonna 1990.

Synkkäilmeinen RKP:n edustaja sisäministeri Petteri Orpo piti alustuspuheenvuoron.

- Arvoisat kuulijat, minä taisin hieman juksata teitä kun puhuin Suomen osuudesta EU:n taakanjaossa. Ei tänne tule 800 vaan ainakin 8.000 elintasopakoloista Italiasta ja Kreikasta, näin minä cenciilikkojen ja Koneiston käskystä lupasin.

Äänekkäät vastalauseet täyttivät tilan, mutta puheenjohtajana toiminut vielä tässä vaiheessa kasvot peittänyt hahmo napautti teleskooppipampullaan sen verran kovaa tammipöytään että Orpo sai jatkaa.

- Minulle kuitenkin selvisi, että tämä vaatii paljon resursseja ja niitähän monikultturismin ihanuudesta, luonnollisuudesta ja väistämättömyydestä vuosikaudet hehkuttaneella RKP:llä on.

Niinpä olemme päätyneet siihen, että pikavauhtia nuijimme läpi poikkeuslain, jonka nojalla pakkolunastamme noiden säätiöiden kiinteistö- ja muun omaisuuden. Näin voimme maksaa uudesta kehitysyhteistyösopimuksestamme meille aiheutuvat kustannukset.

Katsokaas, kaikessa hiljaisuudessa olemme valmistelleet Zimbabwen kanssa uuden vuosituhannen YYA-sopimuksen. Pääpiirteissään sen mukaan Zimbabwen hallitus luovuttaa Suomen valtiolle vähintään kahdeksankymmentä tuhatta hehtaaria maatalousmaata. Suomi saa tälle alueelle täyden hallintaoikeuden sadaksi vuodeksi, sopimuksen vakuutena ovat Victoria-putoukset.

Sopimukseen sisältyy myös yksinoikeus kalastuslupien myyntiin Kariba-järvellä, mutta tulevien elintasopakoloisten, jotka siis jatkossa siirrämme Zimbabween, käyttäminen syöttinä tiger fishille tai Sambesi-joen krokotiileille on ehdottomasti kielletty.

Logistiikan hoitaa yhteistyöyritys BS Air & Ground Services, jonka henkilökunta on kokonaisuudessaan monipuolisen koulutuksen Calvissa, Korsikalla läpikäynyttä, myös kriisinhallintaan erikoistunutta, kokenutta väkeä.

Ministeri Soini, vai saanko sanoa Timppa, sinä haluat kysyä jotain?

- Kiitos Petteri, pari kysymystä minulla on. Mikä on pakkolunastusten aikataulu ja milloin näiden uusien työvoimapulan paikkaajien siirrot Zimbabween alkavat?

- Timppa, tuota... itse asiassa ne ovat jo alkaneet. Lienet nähnyt Helsingin satamissa ja sen liepeillä liikkuvia BAGS -logolla varustettuja kuorma- ja rekka-autoja? Ne vievät kone- ja muita insinöörejä suoraan rahtikoneeseen, jotka lienevät tehneet jo kymmenkunta edestakaista reissua. Joitain pieniä, mutta loppupeleissä täysin harmittomia huteja tietojeni mukaan on tullut, mutta ei mitään vakavampaa. Parikymmentä löyhiin kaveriporukoihin kuulunutta, joitain äänekkäitä ituhippejä, muutamia oletettavasti Balkanin romaneja - ei siis mitään syytä tehdä tästä mitään isoa numeroa.

Huomasit varmaan senkin, että joillain pankeilla on ollut ongelmia tietojärjestelmissään? Olemme jäädyttäneet noin sata eri tiliä kuudessa eri pankissa. Kaikki nämä varat siirrämme tähän operaation heti kun olemme nuijineet lain läpi. Käytännössä joko huomenna tai viimeistään ylihuomenna.

Alex, haluatko kertoa tästä tarkemmin?

- Kiitos Petteri, kyllä haluan. Erittäin salassa teettämäni laskelmien mukaan tämän operaation nettotuotto suomalaisille veronmaksajille on vähintään kahdeksan (8) miljardia euroa tänä vuonna. Lisäksi tulevat tuotot Zimbabwesta, alkuvaiheessa vähintään neljä miljoonaa euroa nekin. Siis tänä vuonna. Ei mulla muuta.

- Kiitos Alex. Niin, yksi tärkeä asia vielä ennen kuin lopetamme tämän hätäkokouksen. Säästösyistä poistamme kaikki kaksikielisyysvaatimukset, kuten virkamiesruotsin ja kaksikieliset opasteet. Säädämme nämä vapaaehtoisiksi, mutta kaikki kyltit ja muut pitää hyväksyttää Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Säästösyistä emme voi palkata sinne lisää henkilökuntaa, eli käsittelyajat voivat olla pitkät. Kiitos mielenkiinnostanne, nyt raveihin.

5 kommenttia:

 1. Kiitos blogistiveli Ykälle esimerkistä ja kannustuksesta. Tarina on fiktiota, mutta on siinä vähän faktanpoikastakin. Tarkoituksella jätin pois kaikki linkit.

  VastaaPoista
 2. Tämähän kuulosti ihan järkevältä ehdotukselta. Petterin tosin pitäisi saada kova isku päähänsä, jotta sinne tuollainen järjen murunen pääsisi iskostumaan, ellei koko leikki täällä meidän todellisuudessamme ole alun alkujaankin ollut osa suurempaa suunitelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kenzo', kiitos kommentista.

   Pitäähän Petterinkin jotain palkkansa eteen tehdä, siis muutakin kuin olla kurssitettavana.

   Poista
 3. Olkaatten hyvä. Mainitsemasi ratkaisu voisi hyödyttää sekä Suomea että Zimbabwea, joka joskus Rhodesiana oli kova viljanviejämaa. Jos joku Afrikan maa saa itselleen tolkullisen johdon, se voi alkaa ajatella, että oliko siirtomaa-aikana sittenkin parempi. Itse pähkäilin tätä aikanaan:

  http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/02/protektoraatti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Ykä, kiitos kommentista.

   Tiedätkö Mo Ibrahim Foundationin? Siellä on mm. eräänlainen ranking-lista, jonka kärjessä ovat Mauritius, Kap Verde ja ehkä hieman yllättäen Botswana. Hännillä, ei niin yllättäen, Somalia ja vain muutaman sijan parempana Zimbabwe.

   Poista