perjantai 21. elokuuta 2015

Kumman kaa, eli kumpaa uskot?

a) SPR:n Satakunnan piirin vs. toiminnanjohtaja Kari Petäjä tyynnytteli parhaansa mukaan kaupungintalolle kerääntynyttä varsin ennakkoluuloista yleisöä. Petäjä muistuttaa, etteivät vastaanottokeskukset ole esimerkiksi aiheuttanut rikostilastoihin piikkiä missäänpäin Suomea.

 – Nämä ovat aika yleisiä kysymyksiä, mitä meille tulee näitä keskuksia perustettaessa. Nämä ovat ihmisten pelkoja, epätietoisuutta tulevasta. Kun tuntematon on odottamassa, niin tämä on normaalia reagointia niihin tilanteisiin, Petäjä arvioi.
(lähde: YLE 21.8.2015)

vai

b) Alle 20 000 asukkaan Pietarsaaressa yhden yön aikana kertyneiden tehtävien määrä vetää ylikonstaapeli Jorma Malisen vakavaksi.

- Ei saisi sattua viikkoon mitään, että nämä saa pois käsistä, hän pohtii.

Koulujen päättymistä juhlittiin joka puolella maata, mutta juuri Pietarsaaressa biletys äityi ensitietojen perusteella kaikkein väkivaltaisimmaksi. Malisen mukaan pikkukaupungin turvallisuustilanne on muuttunut viime vuosina "kaoottiseksi." Hän näkee ikävällä trendillä kaksi taustatekijää:

- Täällä on hirveä lääkkeiden väärinkäyttö -ongelma. Apteekkimurtoja tehdään jatkuvasti, ja tosi nuoretkin käyttävät huumeita.

- Vastaanottokeskus tuli noin kuusi vuotta sitten. Nykyään meillä ei ole enää melkein yhtään juttua, missä ei olisi ulkomaalaistaustaista mukana.
(lähde: Iltalehti 31.5.2015)

Vinkkejä ja mielipiteitä voi kysyä esimerkiksi Evitskogin, Veikkolan, Mänttä-Vilppulan, Paimion tai Ruoveden asukkailta tai panemalla googleen hakusanoiksi vastaanottokeskus ongelmia site:hommaforum.org (noin 4 870 tulosta).

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tervehys Kumis, toivottavasti tämä edes vähän auttoi vitutukseesi.

   Poista
 2. Petäjä on onnistunut sulkemaan silmänsä kaikilta tiedoilta. Malinen sen sijaan on ammattinsa vuoksi tukevasti kiinni reaalimaailmassa.

  Pahinta tässä on se, että päättävässä asemassa ovat useimmiten sellaiset ihmiset, joilla ei ole ymmärrystä reaalimaailmasta. He elävät suljetussa pollyanna-maailmassaan ja tekevät reaalimaailman päätöksiä siltä pohjalta. Ei mikään ihme, etteivät nämä päätökset toimi mitenkään hyvin.

  (Edellisen poisto oli virheenkorjaus. Hankalaa ettei näitä voi muokata jälkikäteen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Turkkulaanen, kiitos kommentista.

   Koneiston palveluksessa on Suomen valta- ja poliittiseen eliittiin kuuluvia. Yhteisiä tekijöitä esimerkiksi RKP:n tai demareiden jäsenkirja sekä jäsenyys syöpäkasvaimessa nimeltä DEMLA.

   Poista
 3. Perkele tuo viranomaistenkin selkärangattomuus on vakava tauti. pelätään työpaikan ja sen ja tän puolesta jos sattuu puhumaan totta. Tässä maassa tarvitaan marttyyreja. itse menetin täydellisen työtilaisuuden basistina helvetin raskaassa ja hyvässä blues-triossa, koska herr bändin perustaja katseli näemmä hetken facebook tilapäivityksiäni, ryhmiä ja kuviani, ja ajatteli että VOI EI MIKÄ "NATSI" tms.. Ei haittaa.. Ei minua haittaa... Minulla on kaikki aika maailmassa saatana. Olihan neuvostoliitossakin vaikea perustaa rokkibändiä, ellei sitten lauleskellut puoluetta nuoleskelevia lauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Feyris Nyannyan, kiitos kommentista.

   Älä huoli, hyviä basisteja ei tässäkään maassa ole liikaa. Tilupettereitä sen sijaan löytyy jokaiselle sormelle, varpaillekin.

   Poista