lauantai 1. elokuuta 2015

Jyväskylän tapahtumista

01.08.2015
Sisä-Suomi

Jyväskylässä keskustassa järjestettiin lauantaina äärioikeiston mielenilmaus, johon osallistui noin 40 henkilöä. Mielenilmaus alkoi rauhallisesti, kun kulkue eteni kaupungilla kohti Kirkkopuistoa. Kirkkopuistosta mielenosoittajien joukko siirtyi Jyväskylän keskustaan, jossa mielenilmaus kärjistyi kello kahden jälkeen iltapäivällä.

Mielenilmauksen osallistujat alkoivat pahoinpidellä sivullisia ja aggressiivisesti estää poliisin toimintaa paikalla. Samassa yhteydessä mielenosoittajat aiheuttivat häiriötä Sokoksen tavaratalossa. Tilanne saatiin nopeasti poliisin haltuun ja rauhoittumaan. Poliisi otti keskustasta kiinni noin 30 henkilöä. Tapahtumien tutkinta on vasta alussa. Rikosnimikkeinä kiinniotettujen osalta tutkitaan muun muassa väkivaltaista mellakkaa ja pahoinpitelyitä.
(Lähde: Sisä-Suomen poliisi)

Näin tapahtumia kommentoi Kansallinen Vastarinta naamakirjassa.
Noin kolmekymmentä liikkeen aktivistia sekä tukijaa otettu kiinni Jyväskylässä. Mediassa on levitetty valhetta, että aktivistit olisivat "pahoinpidelleet sivullisia". Nämä "sivulliset" ovat kuitenkin tunnettuja äärivasemmistolaisia provokaattoreita. Lisää informaatiota tapahtumista tulossa lähiaikoina.

Omat käsitykseni tukevat KVL:n versiota, mutta odotellaan lisätietoja.

Lisäys 1.8.2015 / Poliisin jatkotiedote

01.08.2015
Sisä-Suomi
Jyväskylän keskustassa järjestettiin tänään Suomen vastarintaliikkeen mielenosoitus, joka kärjistyi väkivaltaiseksi. Poliisi on jatkanut tutkintaa ja epäilee osaa osallistujista väkivaltaisesta mellakasta ja pahoinpitelyistä.
Vastarintaliikkeen rauhallisesti alkanut mielenosoitus kärjistyi iltapäivällä Jyväskylän ydinkeskustassa, jossa osallistujat alkoivat käyttää väkivaltaa.
- Vaikuttaa selvältä, että mielenosoittajajoukko on valinnut pahoinpitelyn kohteeksi henkilön, jonka ainakin osa joukosta on tuntenut entuudestaan. Kun häntä on alettu pahoinpidellä, kaksi hänen seurueessaan ollutta henkilöä joutui myös pahoinpitelyn kohteeksi, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Porvali.
Yhden pahoinpitelyn uhriksi joutuneen henkilön vammat ovat erittäin lievät, eivätkä vaatineet hoitoa. Kahden muun vammat ovat olleet lähinnä veriruhjeita ja iskujen seurauksesta syntyvää kipua.
Porvalin mukaan hieman yli kymmenen ihmisen epäillään osallistuneen pahoinpitelyyn. Lisäksi mellakoitsijat yrittivät estää poliisia suorittamasta virkatehtäviään. Poliiseja ei loukkaantunut tapahtuman yhteydessä.
Tilanteen käynnistymisestä kesti noin minuutin, että poliisi oli saanut pahoinpitelyt keskeytettyä. Poliisi käytti tilanteessa pippurisumutetta, jolle altistui myös sivullisia. Pippurisumute on vaaratonta, mutta aiheuttaa esimerkiksi silmien ja ihon kirvelyä.
Pahoinpitelyn rauhoittumisen jälkeen yleinen kokous keskeytettiin ja poliisi otti välittömästi tapahtuman jälkeen kiinni noin 30 henkilöä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.
- Koko joukon osallisuutta näihin rikoksiin selvitetään, mutta henkilöitä vapautetaan sitä mukaa, kun se on mahdollista, Porvali kertoo.


Lisäys 2.8.2015 / Poliisin tiedote

Joukko ryntäsi sisään Sokoksen alaovesta ja kävi tuulikaapissa tai käytävässä jyväskyläläisen 1970-luvulla syntyneen miehen kimppuun. Mies on Vastarintaliikkeelle ennestään tuttu. Hän oli asianomistajana niin sanotussa Jyväskylän kirjastopuukotuksessa tammikuussa 2013. Samassa yhteydessä mielenosoittajat pahoinpitelivät myös kahta muuta jyväskyläläismiehen seurueeseen kuulunutta henkilöä, yhtä miestä ja yhtä naista.

8 kommenttia:

 1. Sosialistit tappelee keskenään ja toista osapuolta kutsutaan oikeistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kumis, kiitos kommentista.

   Eiköhän sielläkin toisena osapuolena ollut se hörhöporukka, jota kutsun mieluummin anarkisteiksi tai terroristeiksi kuin sosialisteiksi.

   Poista
 2. Yle uutisoi oikeaoppisesti:

  Kansallissosialistit mellakoivat Jyväskylässä – kymmeniä otettu kiinni

  Mistä ihmeestä moinen muutos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisitiedotteesta kenties? Poliisi otti keskustasta kiinni noin 30 henkilöä.

   Poista
  2. Pravda kaivanut jostain ääliövassari Mikael Brunilan "kommentoimaan", kuin sattumalta paikalla oli vasemmistolainen toimittelija Anssi Koskinen.

   Alkavat olla tämänkin kaustin todelliset syylliset selvillä: äärivasemmistolaiset taas provosoineet ja kun taas saivat ns. pataan niin vasemmistolaisella medialla riittää taas mässäiltävää.

   Lyödäänkö vetoa, ettei yksikään toimittelija taaskaan vaadi Arhinmäkeä tai Pekosta irtisanoutumaan puolueensa nuorisojaoston väkivallasta ja sen harjoittamasta terrorismista?

   Poista
 3. Mistä ne vaatisi irtisanoutumaan? Oikeassa olemisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitko Kumis täsmentää mitä tarkoitat noiden anarkomarkojen, takkunettiläisten varisverkostoituneiden sekopäiden oikeassa olemisella? Äärivasemmisto kävi taas kerran provosoimassa ja nyt kun vähän lasileukaan sattuu niin Pravdaa myöten valtamedia valehtelee minkä ehtii.

   Poista
 4. Näin tässä taas kävi: vasemmistolainen media, monista vihervassaripoliitikoista puhumattakaan, ryssi tässäkin kaustissa pahemman kerran.

  Nimiä mainitsematta: hävetkää, jos osaatte. Se vähäkin arvostus mitä kenties teitä kohtaan tunsin, on nyt miljoonina sirpaleina. En usko, että on olemassa mitään keinoa, jolla uskottavuutenne takaisin saisitte.

  Tulen muistuttamaan tästäkin ryssimisestänne aina sopivan tilaisuuden tullen. Toisin kuin teillä, kasvonne menettäneet ääliöt, minulla on esittää konkreettista faktaa - ja sitä on paljon.

  Sitä saa mitä tilaa.

  VastaaPoista