sunnuntai 30. elokuuta 2015

Vaihteeksi pankkitunnuksista

Höpöhöpövaltuutetun toimiston höpöhöpötarkastaja Hanna Välimaa vaatii pankkeja tarjoamaan pankkitunnukset henkilöille, jotka "eivät osaa suomen, ruotsin tai englannin kieltä riittävän hyvin." (Lähde: YLE)

Suomennettuna tämä tarkoittaa sitä, että pankkien pitää antaa pankkitunnukset luku- ja kirjoitustaidottomille somaleille, jotka paskalla käydessäänkin tarvitsevat asiointitulkin, vessapaperin ojentaja-avustajan ja huuhtelunapin painaja- ja vetäjäinsinöörin.

Valtamedia, erityisesti YLE, tuo säännöllisin väliajoin esiin tämän heidän mielestään epäkohdan.

Yhä edelleen pankkeja velvoittavat aivan oikeasti olemassaolevat kansainväliset sopimukset ja säädökset. Ne eivät ole muuttuneet siitä, kun viimeksi rupesitte tästä asiasta itkemään ja valittamaan.

Höpöhöpövaltuutetun toimistossa on toistakymmentä "ylitarkastajaa". Olisi suotavaa, että sinne palkattaisiin edes yksi (1) henkilö, joka osaa lukea ja joka todistettavasti ymmärtää lukemansa.

2 kommenttia:

 1. Eivätkö nämä pankit ole yksityisiä yrityksiä, joilla ei ole minkään sortin velvollisuutta antaa pankkitunnuksia kenellekään? Miten joku virkamies voi kuvitella määräävänsä niitä tuolla tavalla? Melkoinen hybris näillä virkahenkilöillä.

  Ei pankkini minullekaan velvollisuuden takia pankkitiliä ja tunnuksia aikanaan antanut, eikä lainoja myöntänyt. Kyllä sillä oli aivan toisenlaiset motiivit. Kotitehtäväksi jätän mietittäväksi: Mikä mahtoi olla pankin motiivi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Turkkulaanen, kiitos kommentista.

   Pankkeja velvoittaa mm. rahanpesudirektiivi jonka puitteissa niiden on pakko toimia. Siihen eivät auta höpöhöpövaltuutetun kitinät eikä se, että YLE "uutisoi" tästä asiasta nyt varmaan noin viidettä sadatta kertaa sitten vuoden 2012.

   Taustalla todennäköisesti piilee se, että höpöhöpövaltuutettu pyrkii hakemaan tästä ennakkotapauksen hyödyntämällä uuden syrjintälain käänteistä todistustaakkaa. Siitä vaan kokeilemaan, tekevätpähän taas itsensä naurunalaisiksi ja osoittavat jälleen kerran, miten turhaakin turhempi toimisto tuo on. Johtajansa mukaisesti täysin pimiä.

   Poista