lauantai 29. elokuuta 2015

YK halusi kieltää hollantilaisen perinteen, mutta mitä tekikään Mark Rutte.

YK on kehottanut Hollantia muuttamaan jouluperinteeseensä kuuluvaa hahmoa.
Zwarte Piet (kuvan lähde: wiki)

YK:n rotusyrjinnän vastaisen komitean mukaan Zwarte Piet eli Musta Pekka kuvataan joskus tavalla, joka heijastaa kielteisiä stereotyyppejä.

Hollannin pääministeri Mark Rutte sivuutti YK:n suosituksen toteamalla, että ei ole hallituksen tehtävä muuttaa perinteitä.

– Kansanperinteet, älkää viitsikö. Mitä joululauluja pitäisi laulaa, miten juhlitaan joulua ja pääsiäistä – ei se ole politiikkaa, Rutte sanoi perjantaina Haagissa uutistoimisto Reutersin mukaan.
(Lähde: YLE)

Paljonkohan maksaisi, jos Mark Rutte tulisi pitämään luennon Mikko Puumalaiselle ja kaikille muille, joille Suvivirsi on kauhistus eikä Suomessa saisi kunnioittaa ja vaalia muitakaan suomalaisia perinteitä ja tapoja. Myös Ruotsin feministihallitukselle vastaava koulutus tekisi hyvää, muttei kerta-annoksena: shokkivaikutus olisi liian suuri.

3 kommenttia:

 1. Jos tulee savupiipusta alas sisälle, niin nokea saattaa tarttua hieman vaaleampaankin hipiään...tähänhän tuo Zwarte Piet perustuu. Ei sillä(kään) ole mitään tekemistä neekerien tai rotujen kanssa. Tietämättömyys on YK:n palkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Castor, kiitos kommentista.

   Eikö olekin merkillistä, että eräässä YK-sopimuksessa on itsemääräämisoikeus, mutta kuitenkin YK:n edustajat haluavat puuttua kansallisiin perinteisiin.

   Poista
 2. Ja Saudi-Arabia johtamaan YK:n ihmisoikeusneuvostoa...

  VastaaPoista