torstai 26. helmikuuta 2015

Ratkaise tämä yhtälö

Suomessa asuvista somalian kansalaisista työllisiä oli vuoden 2013 tilastojen mukaan noin 8% (594/7465). Somalinkielisten tilanne oli hieman parempi, työllisiä oli noin 13%.

Hyvin suuri osa niin sanotusti "työllisistä" somaleista on maahanmuuttokoneiston palkkalistoilla, on paljon erilaisia asiointi- ja muita tulkkeja sekä muita tempputyöllistettyjä. Tulkki muuten ei ole suojattu ammattinimike, onpa ollut tapauksia joissa tulkkina "työskentelevä" somali on vaatinut itselleen tulkin.

Huolimatta siitä, että Suomen somalien työllisyys on umpisurkea, Suomesta lähtee Somaliaan joka kuukausi satoja tuhansia euroja.

Miten tämä on mahdollista? Miten pääosin tulonsiirroilla elävä väestönosa pystyy elää kituuttamaan niin, että rahaa riittää Somaliaan lähetettäväksi?

Yksi vastaus tähän on rikollinen toiminta. Somalijengit ovat riehuneet muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla, Turun Varissuo tuli ensimmäisenä mieleen.

Huumekauppa on yksi rahan lähde. Tästä on todisteita, samoin siitä miten lepsusti demlan mädättämä Suomen "oikeuslaitos" näitä somalirikollisia kohtelee.

Tässäkin asiassa on aika ruveta puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä: elätämme epäsosiaalista, jopa rikollista ainesta, joka kaiken muun pahan lisäksi suhtautuu meihin, elättäjiinsä, kuten orjiinsa bantuihin Somaliassa.

Emme me suomalaiset ole somalien orjia omassa maassamme emmekä al-shabaabin kaltaisten islamistiterroristijärjestöjen aseiden maksajia.

Suomi kuuluu suomalaisille, ei somaleille eikä muille Suomen tapoihin ja lakeihin sopeutumattomille maahantunkijoille. Näin on näreet.

2 kommenttia:

 1. Minusta on jollain kierolla tavalla hauskaa, että somaleiden työllisyydestä puhuessaan media vaikenee kerta toisensa jälkeen siitä, kuinka suuren osan afrikansarvelaisten työpaikoista muodostavat tehtävät, jotka ovat olemassa ainoastaan siksi, että somalimaahanmuuttajat saisivat nostetuksi kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet.

  Sinänsä olisi muuten OK, jos somaleilla olisi yksityisiä yrityksiä (kuten burkhakauppoja), jotka käytännössä palveleisivat pelkästään somaleita. Toisin sanoen nuivien piirissä yleinen näkemys siitä, että maahanmuuttajat tekevät töitä vain tehtävissä joita ei olisi ilman maahanmuuttoa, on myöskin tältä osin virheellinen tai ainakin olisi, jos somalien piirissä esiintyisi merkittäviä määriä (edes) tuollaista yritteliäisyyttä.

  Tietenkin parasta olisi, jos heillä olisi yrityksiä, jotka palveleisivat koko Suomen kansaa tai maamme vientiä. Tai he löisivät ammattitaidollaan ja ahkeruudellaan muut maamme eläjät ja näin nostaisivat yritystemme tuottavuutta. Harmi, että ne koneinsinöörin paperit (ja osaaminen) jäivät sinne kotimaahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Professori, kiitos kommentista.

   Ellen väärin muista, somalien työskentelyn pääasiassa etnospesifisissä ammateissa taisi tuoda esiin Annika Forsander. Sama Forsander, joka on eräs somalien kiivaimmista puolestapuhujista.

   Tilastokeskuksen mukaan somaleista yrittäjiä on vain kourallinen, monet näistäkin liittyvät somaleihin tavalla tai toisella.

   Erilaisia yhdistyksiä somaleilla on todella paljon, eli siinä mielessä ei voi syyttää yritteliäisyyden puutteesta.

   Yritteliäisyys ja kekseliäisyys näkyvät siinäkin, miten tämä väestönosa ja sen puolestapuhuja/puolestaloukkaantujakoneisto kuppaa yhteiskunnalta rahaa. Moniavioisuus on tästä hyvä esimerkki, aivan kuten muissakin maissa missä on samankaltainen sosiaaliturva kuin Suomessa.

   Somalien moniavioisuus on konkreettinen ja monitasoinen ongelma, jonka ratkaisemiseksi vaaditaan rohkeita päätöksiä ja tekoja.

   Jämäkämpi ote "nuorukaisten kepposteluun", Rähmistä lainatakseni, on paikallaan sekin. Tällä tarkoitan sitä, että sovellettavat lakipykälät ja rangaistusasteikot ovat samat "nuorukaisille" kuin han-suomalaisille. Esimerkiksi rasistisen motiivin tai jengiin kuulumisen esiinkaivaminen pitää päteä myös näissä tapauksissa.

   Poista