perjantai 27. helmikuuta 2015

0,7%

En voi kuin ihmetellä sitä joukkopsykoosin kaltaista tilaa, mikä velloo tämän maagisen merkkisarjan ympärillä.

Se on jatkuvasti puheenaiheena, aivan kuin se olisi vähintään yhtä mullistava asia kuin e=mc2.

Olen kritisoinut pääministeri Stubbia, mutta nyt nostan hänelle hattua. Hän sanoi suoraan sen, mistä kehitysavusta pitää olla kysymys: ei rahan määrä vaan tuloksellisuus. Siis se, mitä kehitysapuun1 käytettävillä rahoilla oikeasti saa aikaan.

Suomalaisten veronmaksajien euroja on kipattu ja kipataan - vai pitäisikö sanoa "kupataan"? - rekkakuormittain eräille nimeltä mainitsemattomille järjestöille. Näiden järjestöjen saamista julkisista avustuksista noin 70%, joskus enemmänkin, menee tuon järjestön henkilökunnan palkkoihin Suomessa. Ei tuo ole mitään kehitysapua. Se on suomalaisten veronmaksajien kusetusta.

Tämä kusetus on jatkunut liian kauan, mutta helppo raha on sokaissut näiden "avustustyötä" tekevien silmät ja katkaissut näiden kaikki etiikkaan ja moraaliin liittyvät neuroniyhteydet.

Alex nyt vie maaliin asti tuo hyvä periaatteesi eli se, että rupeamme vaatimaan kehitysapuun käytetyiltä resursseilta aitoa vastinetta ja kunnon tuloksia. Samalla rahalla kun todistettavasti saa aikaan enemmän, kun sen käyttöä miettii aidolla kustannus/hyötyperiaatteella.

1) Kehitysapuun pitää laskea mukaan myös pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon liittyvät kulut aivan kuten Ruotsissa.

2 kommenttia:

 1. Onkohan kukaan kehitysavun puolestapuhuja kehdannut käyttää argumenttia "Kehitysavun lisääminen toisi lisää työpaikkoja", vai menisikö se jo liian härskiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys AnttiT, kiitos kommentistasi.

   Kyllä tuotakin argumenttia on käytetty ja käytetään, lue vaikka tämä propagandapläjäys.

   Poista