keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Eurooppalaisia jihadisteja ja jihadisteja Eurooppaan

Belgiassa meneillään olevassa jihadistioikeudenkäynnissä 45:lle islamistijärjestö Sharia4Belgiumin jäsenelle on langetettu terrorismiin liittyvistä rikoksista kolmen-viidentoista vuoden vankeustuomioita.

Väkilukuun suhteutettuna juuri Belgiasta on lähtenyt eniten jihadisteja, vaikka lukumäärissä Ranska, Iso-Britannia ja Saksa edelle kiilaavatkin. Myös Ruotsi on hyvin edustettuna.


Käytännöt kotiin palaavien jihadistien kohtelusta vaihtelevat ymmärryksestä (Ruotsi, Suomi) passin poisottamiseen (Iso-Britannia) ja vankeusrangaistuksiin (Hollanti, Ranska). 

Ainakin Norjassa, Saksassa, Hollannissa ja Iso-Britanniassa on keskusteltu laista tai lain muutoksesta, joka sallisi kansalaisuuden poisottamisen sotatoimiin tai terrorismiin ulkomailla osallistuvilta. 

Jihadisteja tulee Eurooppaan myös Välimeren yli pyrkivissä enemmän tai vähemmän merikelvottomissa aluksissa. Viime päivien aikana jotkin noista ovat Italian asemesta päätyneet merenpohjaan, talvisen Välimeren aaltoihin hukkuneita on tämänhetkisten tietojen mukaan vajaat 300.

Suvaitsevaiston edustajien ei nytkään kannata ruveta syyttämään ja syyllistämään eurooppalaisia rehellisiä veronmaksajia. Taustalla ovat korruptio, järjestäytynyt rikollisuus ja islamistiterroristijärjestöt kuten IS. Viimeistään nyt kovakalloisimmankin kukkahattutädin pitää tunnustaa nämä tosiasiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti