torstai 15. kesäkuuta 2017

Viikon ruusut: Jari Korkki, YLE

Nyt on hatunnoston paikka: Jari Korkki tykittää tuoreessa kirjoituksessaan. Hienomies olet, Jari! Olutpäivän kunniaksi jossain välissä otan tuopillisen ja virtuaalisesti sinulle ainakin yhden tarjoan! Lukekaa, mitä mannaa tämä mies meille tarjoaa. Lainaan pari osuvinta pätkää.

Muistuuko mieleen keskustan Juha Sipilä, joka alle puolen vuoden pääministerikokemuksella uhkasi "kävellä aamulla presidentin luo", jos kokoomus ei taivu sote-kiistassa? Sipilän prosessikaaviossa lienee tuolloin ollut kokoomuksen vaihtaminen taipuisampiin kristillisdemokraatteihin ja ruotsalaisiin, mutta oppositiosta peräänkuuluteltiin silloinkin uusia vaaleja.
Eikä Sipiläkään tainnut vielä silloin pitää täysin kummallisena ajatusta siitä, että pääministeri tuosta vain vislaisi pelin poikki ja julistaisi uudet vaalit.
...
Mutta miksi Sauli Niinistö sitten on niin nihkeä? Ehkä siksi, että hän varmaankin muistaa myös perustuslain 26. pykälään vuoden 1990 valtiopäivillä liitetyt perustelulausumat.

– Eduskunta edellyttää, että eduskunnan hajottamista koskevan asian esille ottamisen aiheena saattaa olla vain pitkäaikainen, lähinnä poliittisen hallituksen muodostamisvaikeutena ilmenevä parlamentaarinen kriisi tai muunlaisesta syystä eduskunnan toimintakykyyn tai kokoonpanoon kohdistuva kiistaton epäluulo ja yleensä myös oletus siitä, että eduskunnassa pidetään hajotusta laajasti aiheellisena.

Varmemmaksi vakuudeksi eduskunta edellytti vielä aivan erikseen seuraavaa:

– Valtioneuvoston omat sisäiset tai ulkoiset toimintavaikeudet eivät lähtökohtaisesti saa johtaa eduskunnan hajotukseen. Eduskunta edellyttää, että edellä mainitun kaltaista hallituskriisiä tai eduskunnan ja hallituksen välistä kiistaa ei pyritä ratkaisemaan eduskunta hajottamalla tai tällä uhkaamalla. Tarvittaessa on muodostettava uusi valtioneuvosto, ja vasta ylivoimaiset vaikeudet muodostaa toimintakykyistä hallitusta saattaisivat johtaa eduskunnan hajotukseen.

Tällä hetkellä täällä Suomessa on perustuslain vastainen tilanne: hallitus virallisesti ei ole hajonnut, sisäministeriö "suunnittelee" vuoden 2015 hallitusohjelman vastaista "maahanmuuttopolitiikkaa" ja niin edelleen.

Viimeistään nyt valtakunnansyyttäjän, tai mitä näitä olevinaan "laillisuusvalvojia" onkaan, pitää omatoimisesti ruveta selvittämään mitä kaikkea perustuslain vastaista ainakin tämä porukka on juoninut.

- Timo Soini
- Juha Sipilä
- Petteri Orpo
- Paula Risikko
- Jaana Vuorio
- Jorma Vuorio

Takaan ja alleviivaan, että jos lähiaikoina Ruotsista tulee ensimmäistäkään aivan yksin saapunutta lapsukaista, nahkurin orsilla tavataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti