perjantai 30. kesäkuuta 2017

Uusaforismi:"sote jo syntyessään"

Perustuslakivaliokunta täysin odotetusti ja perustellusti lähetti sotesotkun bumerangina hallituksen valmisteltavaksi. Asiasta on jo kymmenittäin blogi- ja muita kirjoituksia, mutta tuon esiin pari pikku detaljia.

1) keittiön oven kautta Perustuslakivaliokuntaan ujutetun Zyssen ulinat
Ai ai, Ben, nyt mokasit tosi pahasti. Avauduit julkisesti ja rupesit pilkkaamaan perustuslakivaliokunnan toimintaa muun muassa näin.

Zyskowiczin mielestä perustuslakivaliokunnan linja on liian tiukka sekä yleisesti että sote-lakiesityskokonaisuuden osalta. Sote-lakiesityksiä on Zyskowiczin mukaan ollut valmistelemassa kymmeniä juristeja, maan johtavat valtiosääntöasiantuntijat ja valmistelua on johtanut tuleva oikeuskansleri, nykyinen alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.
...
– Sen jälkeen valiokunta löytää hallituksen esityksestä vajaa 15 perustuslain vastaista kohtaa ja toteaa vielä, että se ei ole voinut kaikkeen tässä yhteydessä perehtyä, niin oma kantani on se, että se kertoo, että perustuslakivaliokunnan tulkintalinja on liian tiukka, Zyskowicz sanoi.
...
– Kaikki kohdat, missä katsottiin, että esitys on vastoin perustuslakia, jotka liittyivät esimerkiksi asetuksenantovaltuuden laajuuteen, ne kohdat olivat mielestäni liian tiukkaa perustuslain tulkitsemista. (lähde: Verkkouutiset 29.6.2017)

Menepä Ben nyt nurkkaan häpeämään. Mikset jättänyt perustuslakivaliokunnan lausuntoon eriävää mielipidettä? Aivan turhaa vinkumista ja kaksinaamaista pelleilyä, mutta niitähän olemme sinunkin kohdallasi tottuneet näkemään. Puhut yhtä, teet toista. Pelle mikä pelle, laulat sen lauluja jonka leipää syöt.

2) desantti POrvon kitinät
Desantti POrpo rupesi meuhkaamaan perustuslakivaliokunnan lausunnosta, vaikkei ollut siihen edes kunnolla tutustunut (YLE 29.6.2017). Toisaalta, olen varma siitä, että kyseisessä lausunnossa on POrvolle liian pitkiä ja vaikeita yhdys sanoja, eli ei tuo älyn riemuvoitto, vaimonsa bisneksiä häikäilemättä lobbaava epäisänmaallinen tollo siitä muutenkaan mitään ymmärrä. Puhuu siis sillä varmuudella tästäkin asiasta, minkä täydellinen tietämättömyys ja ymmärtämättömyys mukanaan tuo.
Petteri Orpo: eroa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti