sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Suositeltavaa luettavaa: Petteri Hiienkosken blogi Usarissa

On muuten todella tanakkaa tavaraa tämän miehen kirjoituksissa. Lukekaa alkajaisiksi vaikkapa Presidentti Niinistön paavimainen kannanotto (12.6. 2017). Lainaan lyhyen pätkän.

Se, että presidentti Niinistö tuntuu vaativan Halla-aholta tämän saaman sakkotuomion lisäksi vielä julkisesti "tehokasta katumista", kuulostaa käsittämättömältä, etenkin kun sellaista esittää lainoppinut tasavallan presidentti. Suomessa on ministereinä toiminut erilaisia tuomioita saaneita henkilöitä, muistaakseni jopa eräs valtakunnanoikeudessa tuomittu. En muista, että keneltäkään olisi vaadittu julkista katumusta.

Tilanne tämän päivän Suomessa on se, että valta- ja poliittisen eliitin huipulla olevat keksivät sääntöjä ja direktiivejä omasta päästään sen mukaan, mitä tilanne (lue: EU-federalistit ja massamaahanmuuton taustoilla olevat) milloinkin haluavat. Miten muuten on mahdollista esimerkiksi se, että pääministeri Sipilä ja desantti Petteri Orpo saavat olla kaikessa rauhassa valemedian toimittelijoilta, vaikka tuo kaksikko julkisesti tunnusti hieman juksanneensa hallitusohjelmasta sovittaessa kesällä 2015? Miten muuten on mahdollista se, että sisäministeriö kylmästi hylkää hallitusohjelmassa sovitut maahanmuuttoon liittyvät kirjaukset? Ennenkuulumatonta ja -näkemätöntä röyhkeyttä, piittaamattomuutta sopimuksista ja ennen kaikkea koko touhussa haisevat erittäin vakavat perustuslain rikkomukset.

Pienemmistäkin asioista VKSV ja mitä niitä onkaan ovat nostaneet hirmuisen metelin. Nyt kaikki nuo demlapellet ovat hiljaa, kusi sukassa ja paskat housuissa, kun joku jossain on käskenyt katsoa maan- ja valtiopetoksellisia toimia läpi sormien.

Onneksi meillä on olemassa Petteri Hiienkosken kaltaisia henkilöitä, jotka selkeän analyyttisesti pystyvät kirjoittamaan tapahtumista ja puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Kiitos, Petteri!

2 kommenttia:

 1. Kieltämättä ajassamme on tiettyjä ummehtuneen oloisia häivähdyksiä toisesta ajasta, jolloin Suomen tasavallan presidentteinä toimivat herrat Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen ja Kekkonen.

  Vaikutelma täydentyisi, jos todettaisiin ettei tulevia presidentinvaaleja tarvitse edes pitää, koska Niinistöhän ne kuitenkin voittaa; valittakoon hänet siis toiselle kaudelle poikkeuslailla.

  Plus ca change, plus cést la même chose. Jos Kekkoslovakian kansalainen vuodelta 1967 tulisi aikakoneella ensin vuoteen 1997, olisi hän ällistynyt, miten Suomen politiikka onkaan harpponut parlamentarismin suuntaan yksinvaltaa lähentelevästä presidentialismista.

  Siirtyessään sieltä meidän aikaamme tarkastelemaan hän olisi ensin epäilemättä hyvin huolissaan siitä, miten tämä parlamentarismi on sallinut heikentää Suomen turvallisuustilannetta näinkin hälyttävästi minkään asianomaisen tahon siihen puuttumatta.

  Suurin ällistys tulisi kuitenkin hänen havaitessaan sen parlamentarismin olevankin näköjään vain lumesellaista, kaikkien silti hyväksyessä asiantilan...ainakin julkisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys QK, kiitos kommentistasi. "Parlamentarismimme" muistuttaa niitä aikoja itänaapurissa, kun oligarkit jakoivat valtion omaisuutta "sulle, mulle, mulle, mulle" -periaatteella. Syystäkin esimerkiksi pääministeri Sipilän kähminnät ovat viime aikoina olleet tapetilla. Siinäpä osuva pilkkanimi Pipilälle: Kempeleen oligarkki. Saa käyttää ihan vapaasti.

   Poista