perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ajattelemisen aihetta ilmastosta

Tunnustan heti alkuun, ettei osaamiseni ja tietämykseni ilmastoasioista riitä muuhun kuin erityyppisten artikkelien lukemiseen ja mahdolliseen lähdekritiikkiin. Samaan hengenvetoon tunnustan kuuluvani siihen ryhmään, joka vahvasti epäilee esimerkiksi ilmastopakolaisuutta.

On ollut virkistävää ja piristävää lukea esimerkiksi Eija-Riitta Korholan aiheeseen liittyviä kirjoituksia, sama pätee Antero Ollilaan. Kannattaa lukea Ollilan uusin kirjoitus Suomi mallioppilaaksi ilmaston pelastamisessa, kun USA petti (1.6.2017). Lainaan siitä mielestäni olennaisimman kappaleen.

Saksan vientiylijäämä vuonna 2016 oli maailmanennätystasolla eli 252,9 miljardia tonnia. Suomen valtion budjetti oli 54,1 miljardia euroa eli lähes viisi kertaa pienempi. Saksalla on siis varaa tehdä huikeita tappioita energiakäännöksessään. Yksistään sähköverkkojen rakentamiseen uusiutuvan energiakapasiteetin rakentamisen johdosta Saksa käyttää n. 25 miljardia euroa vuodessa. Onko tässä jotain järkeä? Näillä eväilläkö EU meinaa pelastaa maapallon ilmaston? Valitettavasti suunta vain on ihan väärä. Päästöt ovat kasvaneet Saksassa. Mutta mitä arvelette, kertooko Yle ja Hesari, että näin asiat ovat?

Miksei EU-komissio patista Saksaa vähentämään päästöjään?

Niinpä.

2 kommenttia:

  1. Miksipä EU-komissio ei patista Saksaa vähentämään päästöjään? Kaipa samasta syytä kuin uutisoidaan Trumpin saastuttavasta pahuudesta hänen johtaessaan maata, joka saastuttaa eniten heti Kiinan jälkeen.
    Kukaan ei silti kysy, voisiko se Kiinakin suurimpana saastuttajana vaikka tehdä jotain konkreettista.

    Vai riittääkö se, että sikäläinen valtionjohto vakuuttaa itämaisella pokerinaamalla olevansa viimeisen päälle sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen?

    Ilmeisesti riittää. Siitä seuraakin kysymys, voisiko se riittää Trumpillekin: alkaa julistaa, vannoa ja vakuuttaa USA:n marssivan tästä lähtien ilmastonmuutoksen torjunnan eturivissä tekemättä kuitenkaan todellisuudessa kuin kosmeettisia muutoksia tai ei niitäkään?

    Jos ei riitä, eikö Trump sitten voi alkaa vaatia EU:ta siivoamaan ensin suurimman saastuttajan Kiinan ja tulemaan vasta sen tehtyään mölisemään USA:lle?

    Ehkäpä se onkin Trumpin seuraava peliliike. Joka elää, se näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehys Q.K., kiitos kommentistasi.

      Olen sitä mieltä, että Trumpin suorasanainen kieltäytyminen Pariisin sopimuksesta on iso mahdollisuus meille suomalaisille ja kova näpäytys ennen kaikkea Saksalle.

      Tämä vuosi saattaa olla käänteentekevä monissa muissakin asioissa, seurataan tilannetta.

      Poista