torstai 22. kesäkuuta 2017

Hallintarekisterikusetus, Vol.2

11.5. 2017 (Hallintorekisterikusetus) kirjoitin muun muassa näin.

Ei ole olemassa mitään EU-direktiiviä tms. joka velvoittaisi Suomea säätämään kohua herättäneen lain hallintarekistereistä. Asiasta nousi kohu jo vuonna 2014, tuolloin suhteellisen tuoreeltaan aiheesta kirjoitti Kim Lindström.

19.6. 2017 päivätyssä vastauksessaan EU-komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis kertoo seuraavaa.

Asetuksessa (EU) N:o 909/2014(1) (arvopaperikeskuksista annettu asetus) ei säännellä arvopapereiden hallintamalleja eri jäsenvaltioissa. Arvopaperikeskuksen osallistujien ja niiden asiakkaiden varojen turvaamisen edistämiseksi asetuksessa kuitenkin edellytetään, että arvopaperikeskukset erottelevat kunkin osallistujan arvopaperitilit kyseisen osallistujan asiakkaiden varoista ja tarjoavat pyynnöstä mahdollisuuden osallistujien asiakkaiden tilien yksityiskohtaisempaan erottelemiseen.

Arvopaperikeskuksista annetulla asetuksella ei muuteta tiettyjä 17. syyskuuta 2014 voimassa olleita kansallisia järjestelyjä, joiden mukaan yksilöllistä asiakaserottelua voidaan jatkaa niin kauan kuin kansallista lainsäädäntöä ei ole muutettu tai kumottu.

Komissio ei tässä vaiheessa voi ottaa kantaa muihin kansallisiin lainsäädäntöihin, joilla voidaan (tai ei voida) muuttaa tai kumota 17. syyskuuta 2014 jälkeen voimassa oleva kansallinen laki, eikä myöskään niiden mahdollisiin tavoitteisiin tai niiden pätevyyteen.

(1) Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 909/2014, annettu 23 päivänä heinäkuuta 2014, arvopaperitoimituksen parantamisesta Euroopan unionissa sekä arvopaperikeskuksista ja direktiivien 98/26/EY ja 2014/65/EU sekä asetuksen (EU) N:o 236/2012 muuttamisesta. EUVL L 257, 28.8.2014, s. 1–72.

Päätelmät: tässäkin asiassa joku taas valehteli. Erityisen syyttävällä sormella osoitan valtiovarainministeriötä, siellä erityisesti desantti Petteri Orpoa.

Petteri Orpo jostain syystä nauttii "laillisuusvalvojien" erityissuojelua. Miten muuten pystytte selittämään sen, ettei tuo jatkuvasti valehteleva epäisänmaallinen, täysin selkärangaton ja moraaliton vätys vieläkään ole saanut monon kuvaa persauksiinsa höystettynä käskyllä saapua Valtakunnanoikeuteen?

Lisäys 22.6. 2016: Hienoa, Kike! Tervetuloa takaisin! Tästä se lähtee!

2 kommenttia:

 1. Äitini on eläkkeellä oleva piensijoittaja, kannattaisiko hänenkin nyt ryhtyä omaisuuttaan piilottamaan verottajalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Maija, kiitos kommentistasi.
   En kehota mihinkään laittomuuksiin enkä niitä suosittele, mutta ns. "verosuunnittelu" on aivan laillista. Sitä paitsi se on maan tapa, kysy esimerkiksi Pekka "Talvivaara" Perältä" miten hommat nätisti hoituvat.
   Pekka Perä järjesti Talvivaaran osakkeitaan vakuutuskuoreen – sai miljoonaluokan veroedun (YLE 21.6. 2017))

   Poista