sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pravda syyllistyi kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Mitä nyt tekee Kalske?

Miten kutsuisimme virolaisia?
Kuukausiliite  3.4.2015 6:34  Päivitetty 4.4.2015 20:24 

Maaliskuun Kuukausiliitteessä lukijoilta pyydettiin ehdotuksia virolaisten lempi- tai pilkkanimiksi. Ehdotuksia tuli satoja. Äänestykseen valittiin 30 lukijoiden ehdotusta, ja ne julkaistiin huhtikuun Kuukausiliitteessä sekä HS.fi:ssä.


Tässä osa Pravdan julkaisemista eestiläisiä pilkkaavista ja halventamista nimistä.Kyseessä on päivänselvä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Näin sanoo Rikoslaki.

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Täysin selvä tapaus, johon apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen pitää ehdottomasti reagoida vähintään yhtä tehokkaasti kuin tähän pikkujuttuun.

Mies solvasi somaliäitiä Facebookissa - oikeuteen viharikoksesta

Julkaistu 21.01.2015 16:46

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt syyttää somaliäitiä Facebookissa solvannutta miestä viharikoksesta.

Miehelle luetaan maaliskuussa Helsingin käräjäoikeudessa syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi somaliäidistä kuvan julkaissutta naista syytetään kunnianloukkauksesta.
(Lähde: MTV.FI)

Aikamoiset sakot saivat mitättömästä pikkujutusta.

Facebookissa naisen kuvan julkaissut ja sitä kommentoinut saivat sakkoja Helsingin käräjäoikeudessa. Valokuvassa tunnistettavissa oleva nainen talutti kahta lasta turvavaljaissa kadulla.

Kuvan julkaisija tuomittiin 50 päiväsakkoon kunnianloukkauksesta. Oikeuden mukaan kuva ja naisen siihen kirjoittamat kommentit halvensivat kuvattua naista ja hänen lapsiaan.

Kuvaa kommentoinut 49-vuotias mies sai 50 päiväsakkoa kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan hänen kirjoituksensa kuvasivat islaminuskoisia panettelevasti ja lisäksi kirjoitus oli uhkaava. Siinä viitattiin rynnäkkökivääriin ja sillä ampumiseen. Mies sanoi kirjoitelleensa huumorimielessä.
(Lähde: Keskisuomalainen)

Kalske on nyt tiukan paikan edessä. Päivänselvä tapaus, mutta miten luikerrella irti vastuusta? Olisihan se ennenkuulumatonta haastaa Koneiston propagandaa suoltavan median edustajia oikeuteen, mutta nyt on pakkorako. Tieto tuosta todella typerästä ja eestiläisiä halventavasta äänestyksestä levisi todella nopeasti pitkin interwebbiä. Jopa Eestin presidentti Toomas Hendrik Ilves kommentoi äänestystä Twitterissä.


Pravdan suunnaton typeryys ja ala-arvoinen "journalismi" vetää kyllä aika sanattomaksi muutkin kuin presidentti Ilveksen.

Nyt, Kalske, rupeapa töihin vaikka tiedämme kaikki, miten vastenmielinen pelkkä ajatuskin sinulle ja edustamallesi yhteisölle on. 

3 kommenttia:

 1. Jumalauta tää on hullua, Yle uutisoi asiasta. Ennen vanhaan hurreja haukuttiin homoiksi, ryssät hais mahorkalle ja saksalaiset varasti eväät seisovasta pöydästä. Nyt poliittisen korrektiuden nimissä maan johtava sanomalehti suomettuu ja sortuu painostuksen alla. Voi vittu sentään mitä menoa.

  Aikuisten oikeasti, Hesari tekee perinteisen vitsin ja sitä pidetään impiwaaralaisena kuin Fazerin lakupaperia tai Brunbergin neekeripusua. Tästä kaikki kauhistuvat ja Hesari vetää hädissään vitsinsä pois lehdestä ja myöntää että oli huono vitsi ja että ei se meitäkään naurattanut ja niin edelleen.

  Ei hyvältä näytä maamme tulevaisuus kun tällaisia vellihousuja johdossa.

  Ja PS väärintulkintojen välttämiseksi. En syytä sinua tapahtuneesta. Vittuilit ja nostit kaksinaismoralismin näkyville, ja saman tien pilkkasi kohde toimi juuri niin kuin olit vittuillutkin, eli pahoittelut ja itsesensuurit päälle ettei tule syytteitä. AARGH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kumis, kiitos kommentista.

   Nyt pitää selvittää se, mitä valtakunnanpelle Kalske tekee tässä tilanteessa. Jos pienestä naamakirjavittuilusta saa 50 päiväsakkoa, vähän rankemmista pari vuotta ehdotonta, niin kyllä tästä Pravdallekin pitää penalttia paukkua.

   Tai siis pitäisi, jos eläisimme aidossa oikeusvaltiossa.

   Poista
 2. Julkisen sanan neuvostoon on parin päivän aikana tullut viitisentoista kantelua kyselystä, jossa HS etsi pilkkanimiä virolaisille.

  – Meille on tullut parin päivän aikana kyselystä noin 15 kantelua, niissä on perusteena Journalistin ohjeiden kohta 26, jossa vaaditaan ihmisarvon kunnioittamista. Selittävänä osana on, että kenenkään etnistä taustaa ei saa asiaankuulumattomasti tai halventavasti tuoda esille, sanoo JSN:n pääsihteeri Ilkka Vänttinen.
  Lähde:YLE

  VastaaPoista