torstai 23. huhtikuuta 2015

YLE:n oikeaoppisesta uutisoinnista ties kuinka mones esimerkki

Varatuomari Kirsi Pimiä on nimitetty uudeksi yhdenvertaisuusvaltuutetuksi. Pimiä aloittaa tehtävässä 15. toukokuuta. Hänen kautensa kestää viisi vuotta.

Hän korvaa tehtävässä eduskuntaan valitun Eva Biaudetin.
(Lähde: YLE)

Vertailun vuoksi pari vähän vanhempaa uutista.

RKP:n ehdokaslista oli jo täynnä Helsingissä, kun Eva Biaudet sai maanantaina ikäviä uutisia. Oikeuskanslerinvirastosta kerrottiin, ettei häntä voi enää valita yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävään. Määräaikainen virka oli katkolla ja Biaudet aikoi hakea sitä. Innostus jatkaa tehtävässä oli kova.

- Ajattelin, että olisin sen saanut. Olen kuitenkin
ollut viisi vuotta yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävissä ja erivapaus on jo kerran punnittu.

Virkaan vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, jota Biaudetilla ei ole.
(Lähde: Iltalehti)

Tässä lisää samasta asiasta.

Eva Biaudet, 54, asettuu viime hetkellä rkp:n eduskuntavaaliehdokkaaksi. Syynä on se, että uuden tulkinnan mukaan hän ei enää voi jatkaa erivapaudella yhdenvertaisuusvaltuutettuna.

Biaudet sai kuulla asiasta eilen maanantaina illalla. Hänet valittiin 2010 erivapaudella yhdenvertaisuusvaltuutetuksi viiden vuoden määräajaksi, mutta nyt jatkoa ei enää ole tiedossa.

Biaudetilta puuttuu virkaan
vaadittava loppututkinto, mutta tuolloisen esittelijän, kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan hänen kokemuksensa ja pätevyytensä olivat riittäviä.

"Uuden ja lakiin kirjatun pykälän
mukaan virkaan pitäisi olla korkeakoulututkinto. Minä olen melkein valmis juristi. Se ei kuitenkaan riitä", Biaudet selvitti tiistaina iltapäivällä. (Lähde: Pravda)

YLE:n toimittaja Ilpo Pajunen kuitenkin antaa ymmärtää, että koska Bidé pääsi eduskuntaan, piti valita joku Bidén tilalle.


Ei näin, YLE, ei todellakaan näin.

Lisäys 23.4. 2015

Pravdan jutussa on paha asiavirhe. Katsokaas.

Biaudet sai kuulla asiasta eilen maanantaina illalla. Hänet valittiin 2010 erivapaudella yhdenvertaisuusvaltuutetuksi viiden vuoden määräajaksi,

Bidé valehtelee tässä Iltalehdenkin uutisessa. Katsokaas.


Määräaikainen virka oli katkolla ja Biaudet aikoi hakea sitä. Innostus jatkaa tehtävässä oli kova.

- Ajattelin, että olisin sen saanut.
Olen kuitenkin ollut viisi vuotta yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävissä ja erivapaus on jo kerran punnittu.


Alleviivatut kohdat eivät pidä paikkaansa.

Bidé pääsi HyväSiskoTM -verkoston (Tavja, Thors, The Ritva) ansiosta nostamaan hyvää liksaa, valehtelemaan ja vääristelemään virkanimikkeellä vähemmistövaltuutettu.

Vähemmistövaltuutetusta tuli yhdenvertaisuusvaltuutettu vasta kun uusi yhdenvertaisuuslaki astui voimaan 1.1.2015. Neljä kuukautta on aika paljon vähemmän kuin viisi vuotta, vai mitä mieltä Bidé tästä asiasta olet? Taas jäit kiinni valehtelusta, nolottaako?


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tervehys Professori, kiitos kommentista.

   Huvittaisi, ellen tietäisi kuinka paljon tämäkin valehtelu veronmaksajille kustantaa.

   Poista
 2. Miten uskottava on yhdenvertaisuus(jotain) kenenkään kanssa, jos hakija ei ole yhdenvertainen tai tulke edes valituksi yhdenvertaisin periaattein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kumitonttu, kiitos kommentista.

   Kaikkinensa ns. "vähemmistövaltuutetun" historia on eräs pahimpia häpeäpilkkuja suomalaisessa oikeuskäytännössä: Mikko Puumalainen, Johanna Suurpää, Bidé...

   Huh huh, kun myöhempinä, toivottavasti parempina aikoina historoitsijat näitä puivat!

   Poista