sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Lyhyt vaaliennuste

Kepulit varsin todennäköisesti ovat näiden vaalien suurimmat voittajat, mutta riittääkö se kovan loppukirin ottaneita PerSuja vastaan? Kakkosella alkaa näiden molempien kannatus.

Vaalien suurin häviäjä tullee olemaan Sekoomus, eikä demareidenkaan tilanne ole kehuttava. Sekoomukselle ennustan 15-18% äänistä, demareille 13-15%.

Järjestys tullee olemaan seuraava.

1-2: PerSut, Kepu. Toivon, että tässä järjestyksessä. Ero tullee olemaan todella pieni, tämä state-of-the-fart etnografisten tutkimusteni perusteella. Eli siis puhtaasti mutuna.

3. Sekoomus

4. Demarit

Palaan asiaan vaalitulosten selvitessä, ennakkoäänten tuloksethan julkaistaan noin iltakahdeksalta. Ne tietenkään eivät ole ratkaisevat, mutta jotain osviittaa niistä saa.

Toki kerron senkin, miten omalle ehdokkaalleni kävi.

Lisäys 19.4.2015 klo. 19:50

Paikallisen vaalihuoneiston ovi käy tiheään. Äänestysprosentti kipuaa varmasti päälle 70:n, ehkä jopa yli 75:n. 80% on utopiaa.

Lisäys 19.4.2015 klo. 20.17


Lisäys 19.4.2015 klo. 21.18


Hyvältä näyttää tässä vaiheessa, Heli Järvisestä ja Lenita Toivakasta huolimatta.

Lisäys 19.4.2015 klo. 21.45


Juho Eerolaa äänestin, on nyt #3.

Lisäys 19.4.2015 klo. 21.50Vilpittömästi iloitsen siitä, että Sari Essayah on menossa läpi. En pidä pahana sitäkään, että demarinaiseksi harvinaisen tervepäinen Riitta Myller päässee Arkadianmäelle.

Lisäys 19.4.2015 klo. 22.52


Tässä vaiheessa näyttää siltä, että veli Ykän prognoosit olivat tarkempia ja paremmin kohdallaan kuin minun mutuiluni. Kippis vaan, veli Ykä, "i owe you one."

2 kommenttia:

 1. Itse pistän seuraavasti:

  1. Kepu 23,2 %
  2. Kok 17,2%
  3. PS 16,9%
  4. SDP 16,4%

  Ja toivon olevani totaalisen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Ykä, kiitos kommentistasi. Näköjään aika pitkälti samoilla linjoilla olemme, suurin ero on PerSujen menestyksessä.

   Kepuleita on hypetetty liikaa, vanhat synnit tyystin unohtaen. Sipilän eipäs-juupas -tempoilu ei lisää uskottavuutta, selkeä johdonmukaisuus loistaa poissaolollaan.

   Sekoomus tulee olemaan näiden vaalien suurin häviäjä. Syitä tähän ovat Katainen, Katainen, Katainen ja vielä kerran Katainen. En uskalla julkisesti kertoa, mitä mieltä kentällä tuosta valehtelijasta ollaan. Miten ne julkesivat värvätä Juhana Vartiaisen kaltaisen mitättömyyden vaaliehdokkaakseen? Vaaliliitto RKP:n kanssa Varsinais-Suomessa ei välttämättä ollut fiksu veto, mutta tämänkin asian suhteen olemme illemmalla paljon viisaampia.

   Demarit eivät ole muuta tehneet kuin sössineet koko vaalikauden, räikeimpinä Susanna Huovisen touhut sekä koko OKM:n "piällysmiesten" täydellinen demarisaatio. Ei yksi Häkämies kesää tee demareillekaan.

   Tulee olemaan erittäin mielenkiintoista nähdä Uudenmaan vaalipiirin tulokset. 35 kansanedustajaa on ylivoimaisesti eniten, seuraavaksi suurimmalla vaalipiirillä eli Hell-singillä on "vain" 22 (joista aivan liian suuri osuus mennee cityvirheille ja muille vihervassareille).

   Poista