perjantai 27. syyskuuta 2013

Sananen syyrialaisista pakolaisista

Aamukahvi oli lähellä mennä väärään kurkkuun, kun tämän luin.

Syyriasta on tarkoitus ottaa Suomeen erityisessä hädässä olevia, esimerkiksi vaativaa erikoissairaanhoitoa tarvitsevia.


Hetkinen...

Vaativaa erikoissairaanhoitoa ei julkisella puolella liene tarjolla kuin yliopistosairaaloissa eli Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Erikoissairaanhoito on erittäin kallista,  kuten kuvasta näkyy.


Syyrialaisten kiintiöpakolaisten-han aiheuttamiksi lisäkustannuksiksi on esitetty 1,5 miljoonaa euroa ensi vuodelle, vv. 2015-2017 rahaa arvellaan tarvittavan 2,7 miljoonaa euroa.

Minä kysyn noiden lukujen esittäjiltä ja nuo laskelmat tehneiltä: kuinka monta erikoissairaanhoidon vuorokautta noilla hiluilla arvelette pystyvänne kustantamaan? Kuinka monta erikoissairaanhoitoa vaativaa paikkaa on vapaina noissa em. yliopistosairaaloissa? Entäs hoitotakuut ja hoitojonot?

Älkää suotta vaivautuko vastaamaan, tässä faktaa Tampesterin suunnalta tältä vuodelta.

Heinäkuun lopussa Taysin kiireettomään hoitoon jonotti runsaat 4300 potilasta, joista noin 120:n odotus oli kestänyt yli kuusi kuukautta.

Lisäksi ihmettelen sitä hysteriaa, jolla sillä hetkellä vuorossa oleva "päivystävä dosentti", "puhuva pää",  "pöyristynyt poliitikko", ihmisoikeusaktivisti tms. päivästä päivään toistaa samat valheet syyrialaisten turvapaikanhakijoiden nykytilanteesta Suomessa ja Ruotsissa. Tässä useiten esitetyt valheet ja virheelliset väittämät, joista mikään ei pidä paikkaansa.

  • ensi vuoden tarve on 1,5 miljoonaa euroa.
  • kansainväliset pakolais- tai muut sopimukset edellyttävät kiintiöpakolaisten vastaanottoa.
  • Suomi ei vuosiin ole täyttänyt pakolaiskiintiötään (750).
  • Suomessa on 70 syyrialaispakolaista.
  • jne. jne.
Kaikkiin noihin väittämiin ja valheisiin on faktaa valheellisen ja tarkoitushakuisen propagandan sijaan.

Nuo valheet eivät todeksi muutu, vaikka sitä miten jankuttaisiin ja toistettaisiin. Näiden valheiden ja virheellisten väittämien esittäjät kusevat omiin muroihinsa, kun moista puppua julkeavat esittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti