lauantai 21. syyskuuta 2013

Ministerin vala vastaan karu totuus

Nykyhallituksenkin ministerit ovat vannoneet ministerin valan.

Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

Tämän päivän totuus on kuitenkin kaikkea muuta. Tässä muutamia esimerkkejä, lisää löytyy esimerkiksi talousuutisia seuraamalla.

Sinällään on oikein auttaa hädänalaisia, mutta onko oikein lisätä kiintiöpakolaisten määrää kun nykyisillekään ei millään tahdo löytyä kuntapaikkoja? Onko oikeudenmukaista raahata tänne ihmisiä kriisialueilta vuosikausiksi notkumaan suomalaisissa vastaanottokeskuksissa, kun samalla rahalla lähialueilla kustannus/hyötysuhde olisi monikymmenkertainen?

Onko puolueetonta ja oikeudenmukaista lisätä niin sanottua "kehitysapua" esimerkiksi Somalialle, kun puolueettomien tahojen tutkimuksissa on selkeästi osoitettu suuren osan tästä avusta menevän korruptioon ja sikäläisen valtaeliitin statuksen ylläpitämiseen?

Onko todella yhteiskunnan edun mukaista, että vuodesta toiseen suomalaisten veronmaksajien rahaa menee Iso-Britannian EU-maksujen helpotuksiin? Pääministeri Katainen toistamistaan toistaa ja perää "vastuun kantamista". Eikö brittienkin pitäisi kantaa vastuunsa, eikä sysätä tätä vastuuta (lue: maksuja) suomalaisille?

En ymmärrä sitä, ettei Suomen kansalaisten kannalta välttämättömään vesihuoltoon muka löydy muutamaa hassua miljoonaa eikä lastenklinikkaan sen kipeästi tarvitsemaa rahoitusta.

Ministerit ovat ymmärtäneet täysin väärin valansa tarkoituksen. "Kansalaiset" heille näköjään tarkoittaa kaikkien muiden valtioiden paitsi Suomen kansalaisia.

Nykyhallitus kaikkinensa tulee jäämään historiaan häpeällisimpänä ja surkeimpana hallituksena. Asianosaiset ministerit: hävetkää, jos osaatte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti