keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Marjanpoimijoista - syyttäjä määräsi esitutkinnan lopetettavaksi

Viime päivinä valtamedia on suorastaan mässäillyt thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohtalolla.

Tänään 18.9. 2013 kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto määräsi esitutkinnan lopetettavaksi prosessuaalisella perusteella. Ohessa päätös 13/1240, asia numero E 13/5039.

Lukekaa tämä päätös huolella läpi ja verratkaa siinä esitettyä julkisuudessa esiintuotuihin väittämiin.


Mikäli kuvat eivät näy kunnolla tai ovat epäselviä, alkuperäinen päätös löytyy täältä (pdf, 388 Kt).

Lisäys 19.9. 2013

Thaimaalaisia poimijoita edustava lakimies on lähettänyn 50:n poimijan hakemukset ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään sunnuntaina 15.9. 2013.  Vaikka vastaanottokeskuksen ylitarkastaja Katri Lyijynen ei kommentoikaan thaipoimijoiden tapausta salassapitovelvollisuuden vuoksi, olisi vähintäänkin omituista mikäli yksikään näistä hakemuksista menisi läpi.

Lisäys 19.9. 2013

Tutkintapyynnön tehnyt Ville Hoikkala loihe lausumahan näin.

–Ihmettelen, miksi poliisi on ottanut selvityksen kohteeksi nimenomaan Kari Jansan, vaikka asianomistajat eivät ole sitä vaatineet.

Vallan merkillistä, että poliisi tutkii tutkintapyynnössä esitettyjä asioita, vai mitä Ville? Olisiko poliisin sen sijaan pitänyt tutkia esimerkiksi Voyager 1:n aurinkokuntamme ulkopuolelta tulevia signaaleja tai vaikkapa  rakennekynsiä?

Muistatko, Ville, kun noin viikko sitten tämmöisiä kertoilit?

Poimijat syyttävät Ber-Exiä ihmiskaupasta. Hoikkalan mukaan tutkintapyynnön kaikki kolme edellytystä täyttyvät.

– Ensinnäkin ihmiskaupan keinona on käytetty poimijoiden erehdyttämistä, sillä lainan vuoksi poimijoista tuli riippuvaisia Ber-Existä. Toiseksi ihmiskaupan tekotapa on uhrien värvääminen töihin. Kolmanneksi ihmiskaupan tavoitteena on velan kuittaaminen pakkotyönä, Hoikkala linjaa.

Todella kummallista, ettei kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto ollutkaan kanssasi samaa mieltä mistään väittämästäsi. Ei mistään, vaan sinulta lupia kyselemättä määräsi esitutkinnan lopetettavaksi. Voi voi, taitaa olla ilkeä ja pahansuopa mies tämä Ilpo Lehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti