perjantai 27. syyskuuta 2013

Päivän pelle, kunniamaininta: Nasima Razmyar, SDP

Suomalaisten demarinaisten geneettinen erityispiirre tuntuu olevan sammakoiden päästäminen suustaan ja aivopierujen päästäminen internetin ihmeelliseen maailmaan.

Tällä kertaa tämä kyseenalainen kunnia kuuluu Nasima Razmyarille (sdp), joka sai itkupotkuraivarit luettuaan Jussi Halla-ahon kärkevät lausunnot syyrialaisista pakolaisista.

Koska en viitsi pilata lukijoideni perjani-iltaa, tuon tässä esille Nasiman vuodatuksen helmen.

Suomi on ottamassa vastaan 500 syyrialaispakolaista. Sinua se tuntuu häiritsevän. Se ei ole paljon 70 000 suomalaislapsen rinnalla. Itseasiassa se ei ole juuri mitään. Ei edes yhtä prosenttiyksikköä.

Sotalapset, Karjalan evakkojen asuttaminen - noiden argumenttien käyttäminen viestii sanoman kertojasta aika paljon. Voisin tässä käyttää muutamia vierasperäisiä sanoja, mutta tyydyn toteamaan:  käypä Nasima lukemassa joku puolueeton kirja Suomen historiasta alkaen esimerkiksi vuodesta 1939, jatkuen vaikkapa Urho Kekkosen ensimmäiseen presidenttikauteen. Älykkäänä ihmisenä löytänet sopivan teoksen ihan itse, ja aina voit käyttää työpaikkasi tietopalvelua.

Oheislukemistoksi suosittelen tutustumista Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaan 1970-luvulla, sen syihin ja seurauksiin ja nimenomaan tuona aikana käytettyihin maahanmuuttoa puoltaviin argumentteihin.

Kun olet nämä lukenut, tee lukemisistasi referaatti - yksi a4 riittänee - ja anna se ainakin Päivi Lipposelle ja Tuula Väätäiselle.

Kiitos etukäteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti