maanantai 14. lokakuuta 2013

Päivän pellet: Carin Lindqvist-Virtanen, STM ja Merja Kyllönen, LVM

Laki muuttaa myös EU-kansalaisten asemaa niin, että jatkossa työntekijä pääsee toisessa EU-maassa sosiaaliturvan piiriin heti. Aiemmin on vaadittu vähintään neljä kuukautta kestävä työsuhde.

Kaikkiaan sosiaali- ja terveyministeriö arvioi, että uuden lain myötä uusia sosiaaliturvan asiakkaiden määrä lisääntyisi reilulla kahdellatuhannella henkilöllä. Lisäkustannukset olisivat noin neljä miljoonaa euroa.

- Muutos on pieni, koska se koskee vain henkilöitä, jotka ovat Suomessa töissä lyhyen ajan. Terveydenhuollon kulut ovat kokonaisuudessaan useita miljardeja, joten kyseessä on häviävän pieni luku, Carin Lindqvist-Virtanen sanoo.


Tuossapa kaikkien argumenttien äiti, oikea jysäysten jysäys.

Olen ollut kuulevinani, että pitäisi säästää. Yli 40:ssä kunnassa on meneillään YT-neuvottelut, koska kunnilla a) ei ole rahaa ja b) kuntaliitosten myötä niissä on liikaa henkilöstöä.

Carin Lindqvist-Virtanen suuressa tyhmyydessään ei oivalla sitäkään, että käytännössä kaikissa kunnissa suurimmat budjettiylitykset tulevat nimenomaan sosiaali- ja terveyssektorilta.

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) haluaa selvittää Arctia Shippingin liiketoimintaa erityistilintarkastuksella.

-Talvimerenkulun turvaamisesta vastaavana ministerinä olen erittäin kiinnostunut tietämään ja näkemään puolueettoman osapuolen selvittämänä ne todelliset hyödyt, jotka offshore-toiminta taloudellisesti on suomalaiseen talvimerenkulkuun ja jäänmurtopalveluihin tuonut. Mistä liikevoitto on syntynyt ja kenen kukkarosta se lopulta on maksettu.

Mikä ihmeen kiima ja hinku vihervassareilla ja stallareilla on tuhota, tai ellei suoraan tuhota, niin tehdä kaikkensa vaikeuttaakseen suomalaista vientiteollisuutta? Nämä pässit eivät tajua kansantalouden perusteista edes sitä, mitä ikkunaan äsken koputtanut talitintti. Tässä taloudellisessa tilanteessa, tässä kurimuksessa, hallituksen (kyllä, koskee myös vihervassareita!) pitää tehdä kaikkensa tukeakseen vientiponnisteluja.

Mistä näitä peeloja oikein sikiää? Perkeleen tunarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti