sunnuntai 13. lokakuuta 2013

"Maahanmuuttajat ovat rikkaus", case Lieksa

Lieksa on pieni pohjoiskarjalainen kaupunki, asukkaita reilut 12.000. Kokoonsa nähden Lieksassa asuu huomattavan paljon somaleja, noin 400. "Ei hätää, valtio maksaa!", huutelevat näistä paperinsa hukanneista koneinsinööreistä hullaantuneet lieksalaiset sosiaalitantat ja kukkahattutädit.

Tää korutont' on kertomaa: kaupunki aloittaa YT-neuvottelut.

"Lieksan kaupungin talousarviossa vuodelle 2013 tilikauden alijäämäksi budjetoitiin 2,6 miljoonaa euroa. Samassa valtuuston kokouksessa 10.12.2012 hyväksyttiin talouden tasapainotuspaketti, joka edellytti 1,7 miljoonan euron parannusta budjetoituun toimintakatteeseen."

Hupsis, miten tässä näin kävi? Onko jossain joku virhe?

Sosiaali- ja terveyslautakunta ei pystynyt löytämään säästöjä, vaan toteaa, että talousarvion määrärahat ovat ylittymässä ja esittää talousarviomuutoksia, jotka heikentävät toimintakatetta 2.390.000 euroa.
...
Sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen talousarvio näillä muutosesityksillä on 2,3 miljoonaa euroa heikompi kuin talousarviossa, eli 3,1 miljoonaa euroa heikompi kuin taloudenterveyhdyttämispaketin mukaan oli suunniteltu. Summa vastaa noin kahden prosenttiyksikön kunnallisveron korotusta.

Auttaisiko Lieksan ongelmiin esimerkiksi se, että kaupunki tarjoaisi kuntapaikan esimerkiksi 400:lle syyrialaispakolaiselle. Monikulttuurisuus-han on rikkaus, ja mikä voisikaan olla sen mukavampaa kuin seurata sunnisomaleiden ja shiiasyyrialaisten keskinäisiä sovitteluhetkiä. Niin, ja valtio maksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti