tiistai 15. lokakuuta 2013

Askel oikeaan suuntaan

Turhan usein media otsikoi uutisensa tyyliin "Siirtolaiset sitä" tai "Pakolaiset tätä". Ilahduttava poikkeus tästä yököttävästä tavasta on kaksikon Minna Nalbantoglu & Mika Ranta juttu "Kreikka säilöö laittomat maahantulijat pidätyskeskuksiin".


Juuri tästä pohjimmiltaan on kysymys Libyasta Maltalle tai Lampedusaan pyrkivistä ihmisistä. Eivät ole "siirtolaisia" eivätkä he ole "pakolaisia" vaan laittomasti pyrkimässä leveämmän leivän ääreen johonkin Schengen-maahan.

Tästä Kreikan käytännöstä meidän täällä Suomessakin pitäisi ottaa opiksi.

Nyt laittomien ylitysten määrät ovat romahtaneet, kertoo Turkin vastaisesta raja-alueesta vastaava poliisipäällikkö Georgios Salamagas toimistossaan Komotinin kaupungissa.

"Meillä on nyt mahdollisuus hallita kaikkia laittomasti Kreikkaan tulevia ihmisiä", Salamagas selittää.

"Voimme pitää heitä pidätettyinä 18 kuukautta. Tieto tästä ehkäisee myös uusia laittomia rajanylityksiä."Tässä näpäytys kaikille niille, jotka arvostelivat Kreikan ja Turkin väliselle rajalle rakennettua aitaa.

Isoin tekijä laittomien ylitysten vähentymisessä on ollut se, että rajalle on rakennettu 12,5 kilometriä pitkä piikkilanka-aita ja sinne on lähetetty 2 000 ylimääräistä poliisia.

Mutta mitä tekee Turkki? Turkki on saanut EU:lta läjäpäin euroja (kiitos, MEP Sampo Terho):
  • 2007: 497,2 milj. €
  • 2008: 538,7 milj. €
  • 2009: 566,4 milj. €
  • 2010: 653,7 milj. €
eli reilusti yli kaksi miljardia vv. 2007 - 2010.

Meidän pitää vaatia konkreettista vastinetta rahoillemme. Meidän pitää vaatia Turkkia hoitamaan oma osuutensa siitä likapyykistä, minkä se tunkee EU:n pestäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti