maanantai 14. lokakuuta 2013

Greenpeace ja Arctia Shipping

Greenpeacen suomalaiset aktiivit ja heidän poliitikkoystävänsä päättivät hyökätä Arctia Shippingin kimppuun? Miksi?

Siksi, että Arctia Shipping tekee yhteistyötä Greenpeacen pitkäaikaisen vihollisen Shellin kanssa.

Greenpeacen Suomessa käyttämät menetelmät ovat tuttuja muistakin yhteyksistä: uhkailua, pelottelua, valheellisen propagandan levittämistä - aivan kuin suoraan jostain mafiaelokuvasta.

Eräs Greenpeace-aktiivi (tai aktiivien yhteisesti käyttämä nicki) kirjoittaa mm. näin.

Esimerkiksi, on pimeää, tuuli puhaltaa 30 m/s, sataa lunta ja näkyvyys on 10 metriä, kun laivalla ilmenee tekniinen vika, joka estää laivan liikkumisen. Liikkuvat jäät rikkovat porauslautan, ja öljyä alkaa vuotaa mereen.

Vaikka sopimuksissa lukisi mitä hyvänsä, niin yleinen mielipide tuollaisessa tilanteessa tulee olemaan, että jäänmurtaja oli syyllinen.Niin, oliko tuohon vielä jotain lisättävää? Ellei ole, voitte lopettaa satujen kertomisen saman tien.

Shell on ollut Greenpeacen hampaissa pitkään, jo jostain 1990-luvulta asti.

Yksi syy tähän on Shellin tuottoisa business Nigeriassa. Kyllä, ympäristö on tietyillä alueilla saastunut pahasti, mutten yhtään ihmettelisi vaikka iskujen takana olisivat Shellin tuottoisaa liiketoimintaa havittelevat tahot. Shell nimittäin on 35% osuudella mukana joint venture -yhtiössä, joka pumppaa noin puolet Nigerian raakaöljystä. En osoita ketään sormella mutta olen varma siitä, että omanlaisiaan "nigerialaiskirjeitä" on asian tiimoilta liikkunut.

Greenpeace turvautuu toiminnassaan myös suoranaiseen uhkailuun ja kiristykseen. Viimeksi asiasta raportoi MEP Eija-Riitta Korhola. Lainaan tässä hänen blogikirjoitustaan.

"Suuren maailmankatsomuksellisen pettymyksen minulle aiheutti, kun muutamassa yhteydessä huomasin ympäristöjärjestöjen levittäneen lainsäädäntöhankkeistamme väärää tietoa. No ehkä heiltä puuttuu resursseja, korjataan asia, ajattelin ja soitin Greenpeaceen. Vastaus yllätti: joo tieto on väärä mutta kampanjasyistä ei kannata muuttaa sitä. Asenne järkytti, sillä kyse oli ympäristön kannalta vakavasta virheestä. Kerron asiasta blogissa Mustalla listalla. Tarinani kertoo, miten järjestöjä fanittanut joutuikin niiden kostotoimien kohteeksi. Sen taas oli saanut aikaan puhe , jonka olin pitänyt täysistunnossa. Sen seurauksena järjestöjen delegaatio tuli toimistooni vaatimaan anteeksipyyntöä ja sanojen perumista, tai muuten: ”Et kai halua joutua julkisesti negatiiviseen valoon.” Visiitin jälkeen katsoimme avustajani kanssa toisiamme silmiin ja kysyimme: kiristettiinkö meitä juuri?"

Mistäs Kummisetä -elokuvan jaksosta tuo kohtaus olikaan?


Greenpeacen rahoituksesta liikkuu paljon huhuja, mutta myös luotettavaksi katsomaani tietoa. Järjestön menetelmiin kuuluu uhkailun ja kiristyksen avulla kerätä ns. "suojelurahaa" puhtaaseen mafiatyyliin:

"Maksakaa heti n dollaria/euroa/, tai..."

Greenpeace ei menetelmineen ja metodeineen ole mikään al-qaida, vaan puhtaasti mafiatyylinen järjestö, Q.E.D.

Siis: unohtakaa Arctia Shipping, todellinen kohde, Greenpeacen varsinainen vihollinen tässä jupakassa oli ja edelleen on Shell.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti