perjantai 8. toukokuuta 2015

Joku huijaa nytkin

Iltalehti uutisoi näyttävästi: PS on sitoutunut Kreikan lisätukeen.

Perussuomalaiset on sitoutunut siihen, että Kreikalle myönnetään tarvittaessa lisätukea euroalueen pysyvästä kriisirahastosta (EVM), sanoo keskustan Mauri Pekkarinen.
Puolue on hänen mukaansa hyväksynyt tämän tähänastisissa neuvotteluissa. Pekkarinen sanoo luottavansa siihen, että perussuomalaiset pysyvät kannassaan hallitusneuvotteluiden edetessä. (Lähde: STT/Iltalehti)

Onkohan Mauri Pekkarinen ymmärtänyt jotain väärin vai valehteleeko STT? PerSujen Vesa-Matti Saarakkala nimittäin kirjoittaa näin blogissaan. Kiinnittäkää huomio viimeiseen lauseeseen.

Sen selvityksen pohjalta, jonka allekirjoittanut on saanut sekä hallitustunnustelija Sipilältä että perussuomalaisten puheenjohtaja Soinilta, Kreikan tukemisesta ei ole toistaiseksi päätetty mitään eikä ainakaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä ole hyväksynyt mitään sellaista linjausta, joka pakottaisi puoluetta suhtautumaan myönteisesti Kreikalle rahaliiton piirissä mahdollisesti esitettäviin tukilainoihin EVM:n kautta. Jos olen ymmärtänyt itse asian jotenkin väärin, toivon asianosaisten heti oikaisevan väärinymmärrykseni. Uskon, että asia on joka tapauksessa selvillä hallitusneuvotteluiden päätyttyä, jos epäselvyyksiä olisi.

Sipilän laatiman kysymyspatteriston liitteen numero 1 mukaan: "Hallitus suhtautuu kielteisesti Suomen vastuiden kasvattamiseen eurokriisin hoidossa. Ensisijainen keino euromaan rahoitusongelmien hoitoon ovat maan kansalliset toimet talouden tervehdyttämiseksi ja julkistalouden vakauttamiseksi. Jos nämä keinot eivät riitä, toissijaisena keinona on sijoittajanvastuun toteuttaminen. Kahdenväliset luotot eivät kuulu hallituksen keinovalikoimaan eurokriisin hoidossa. Mikäli Euroopan vakausmekanismia joudutaan vielä käyttämään, sen tulee tapahtua vain mekanismin nykyisen kapasiteetin ja pääomarakenteen puitteissa. Euroalueen vakauttamistoimia koskevat päätökset hallitus tekee Suomen kansallisen edun näkökulmasta." 

Jostain syystä luotan enemmän Saarakkalan kuin Pekkarisen/STT:n versioon. En ollenkaan usko siihen vaihtoehtoon, että joku muka olisi ymmärtänyt Pekkarisen väärin. STT:n luotettavuus uutislähteenä muutenkin on umpisurkea, mutta missä on Iltalehden vastuu näissä tapauksissa? Todennäköisesti ei missään, ei sen  päätoimittajaa Kari Kivelää kiinnosta pikkujutut kuten JSN:n ohjeet.

Lisäys 8.5.2015 klo. 19.21 Mitä minä just sanoin?


Pekkarisen ymmärryksen mukaan puolue olisi hyväksynyt tämän, kun se lähti hallitusneuvotteluihin.

Myöhemmin Pekkarinen halusi täsmentää, ettei hänellä ole varmaa tietoa perussuomalaisten kannasta.

2 kommenttia:

 1. 4v sitten Persuja syytettiin vastuunpakoilusta. Nyt sanojensa syömisestä - eli vastuunkannosta kuten eliitti sen ymmärtää. Katainenhan totesi ettei puolueiden pidä antaa vaalilupauksia koska niitä ei voi pitää.

  Nyt kauhistellaan "linjan muuttumista" ja maan muuttumista "porvarivetoiseksi". Mitähän varyen vaaleja pidetään jos ei juurikin linjan muuttamiseksi. Ristus miten surkeaa on media.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kumis, kiitos kommentista.

   Sekoomusmeppi Sarvamaahan äsken sanoi "vaalilupaukset ovat vaalilupauksia" eli antoi itse itselleen luvan olla valehteleva luuseri.

   Äskettäisissä eduskuntavaaleissa äänestin miestä, joka osoitti että häneen voin luottaa.

   Sarvamaan kaltaisiin pelleihin en luota ikinä, ja nimenomaan Käteisen takia mulla tuli ikuvihat Sekoomukseen: missään vaaleissa en Sekoomuksen ehdokasta äänestä. Ellei ole muita vaihtoehtoja, jätän äänestämättä.

   Median rappiotila on hälyttävä, mutta tästä huolimatta jaksavat hakata päätään seinään.

   Siinäpähän hakkaavat, levikkipäällikkö kiittää.

   Poista