lauantai 23. toukokuuta 2015

Lyhyesti kohua herättäneestä kirjasta "Suomen somalit"

Suomen somalit -kirjan kirjoittivat Yusuf M. Mubaraka, Eva Nilssonb ja Niklas Saxénc.

a) Yusuf M. Mubarak on Suomi-Somalia -seuran varapuheenjohtaja
b) Eva Nilssonin palkan maksaa KEPA
c) Niklas Saxén on SPR:n palkkalistoilla, tämänhetkinen vakanssi on projektipäällikkö

Ratkaise yhtälö a+b+c = ?

Tuohon tarkoitushakuiseen pamflettiin liittyviä kirjoituksia, niin mediassa kuin keskustelupalstoillakin, tulemme näkemään paljon. Kirjoitusten sävy tulee olemaan pääasiassa tasoa "vaadimme lisää rahaa kotouttamiseen, lisää resursseja, lisää sitä, tätä ja tuota koska siinä kirjassakin sanottiin että blaa blaa blaa."

4 kommenttia:

 1. Johan tuosta oli kirjoitettu oikein Hesariin. Kommenttini ei näköjään mennyt läpi vaikka kirjoitin sen rakentavassa hengessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Kenzo', kiitos kommentista. Pravdan "jutusta" saksittua.

   Siirtolasikokemukseen kuuluu myös kotimaahan jäävien sukulaisten auttaminen. Suomen somalit lähettävätkin joka kuukausi kotimaahan noin puoli miljoonaa euroa. Somaleilla on myös useita Somaliassa kehitysyhteistyötä harjoittavia järjestöjä.

   Aika hyvin: käytännössä työttöminä notkuvat somalit pystyvät joka kuukausi lähettämään Somaliaan satoja tuhansia euroja.

   Kysyn vielä kerran: mistä nuo rahat tulevat?

   Poista
  2. Ei aavistustakaan, mutta ihan mielenkiinnosta olisin halukas kuulemaan, milläinen äbäläwäbälä siitä syntyisi jos heidän valtiolta saamiaan tukia leikattaisiin. Rahaahan heillä tuntuu olevan poislähetettäväksi, joten joku parin-kolmenkympin leikkaus viikkorahoista tuskin tuntuisi missään.

   Poista
  3. Jos rahahanat pannaan kiinni edes osittain, suurin itku ja parku kuuluu somalien puolestaloukkaantujien suunnasta. Eli äänekkäimmin asiasta protestoivat aina ne, jotka tavalla tai toisella ovat mukana Koneistossa.

   Sama tilanne kuin silloin, kun julkisuudessa väläytetään kehitysapurahojen leikkaamista. Ensimmäisten joukossa ulinaa alkaa kuulua Pakoloisapu ry:n, Pakoloisneuvonta ry:n, KEPA:n, SPR:n ja RKP:n suunnasta. Vihervassarit mölisevät muutenkin niin paljon kaikesta, että niiden vinkumiset kannattaa jättää omaan arvoonsa.

   Poista