perjantai 16. tammikuuta 2015

Toinenkin päivän pelle ilmoittautui: Juha Ristamäki (IL-media)

Käsittämätöntä tuubaa kirjoittaa Ristamäki.

Perussuomalaisten mukaan EU:n maahanmuutossa muhii seuraava "miljardiluokan pommi suomalaiselle veronmaksajalle". Perussuomalaiset herättelevät äänestäjiä sillä, että taakkaa maahanmuutosta lisättäisiin Pohjois-Euroopan harvaanasutuille, mutta varakkaille maille, kuten Suomelle.

Tässä asiassa perussuomalaisilla on vahva etukeno. Paljon maahanmuuttajia vastaanottavat EU-maat (Kreikka, Italia, Saksa, Ruotsi) ovat pitäneet taakanjaon muuttamista esillä, mutta asia ei ole edennyt virallisten aloitteiden tasolle.

Suomeen tuli viime vuonna turvapaikanhakijoita 3651, Ruotsiin noin 80 000, Saksaan noin 200 000. Jokainen ymmärtää, että asia on jo EU:n ykkösmaan Saksankin intressissä. Keskustelu punttien tasaamisesta on voimistunut, mutta ennen Suomen vaaleja tuskin mitään konkreettista tapahtuu.


Ristamäki ei ymmärrä edes maahanmuuttoon liittyviä peruskäsitteitä tai kylmästi valehtelee.

Ristamäen kannattaisi tutustua esimerkiksi Frontexin tilastoihin ja siihen, kuka, missä ja milloin rupesi lobbaamaan käsitettä CEAS.

Miksei Ristamäki vertaa Suomen maahanmuuttolukuja esimerkiksi Eestin, Liettuan tai Puolan vastaaviin? Ristamäkeäkin selkeästi vaivaa "esimerkiksiruotsissa" -oireyhtymä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti