maanantai 12. tammikuuta 2015

Päivän pelle: Stefan Winiger, Svenska YLE


Saanko esitellä päivän pellen? Hän on tällä kertaa Svenska YLEn toimittelija Stefan Winiger. Stefan ilmeisesti nukkuu huonosti luettuaan hänelle aivan liian pelottavaa kirjallisuutta kuten Tolkienia. Ainakin se vaikuttaa hänen mielikuvitukseensa: Facebook on kaiken pahan alku ja juuri.

Har du läst Sagan om ringen, Mr Zuckerberg?
...
Det är du, eller rättare sagt din skapelse Facebook som tillsammans med de andra sociala medie-aktörerna är länken mellan terrorismens mörkermän och deras lärjungar runt om i världen.

Det är därför jag undrar hur det är ställt med din nattsömn. Har du ett ansvar för det som sker?

Ota iisisti, Stefan, tässä sinulle vähän piristystä.Lisäys 12.1. 2015

Winiger kirjoitti näin muutama päivä sitten. Hän on vahvasti sitä mieltä, että nyt kun islamistiterroristit kävivät pitämässä shariasta oppituntia pariisilaisille on syytä välttää julkaisemasta pilapiirroksia tai muuta kyseenalaista materiaalia.

Men en seger har terroristerna redan vunnit. Den som i framtiden tänker publicera karikatyrer eller annat kontroversiellt material har nu risken för ett konkret angrepp på liv och hälsa att ta ställning till.

Winiger ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää, mistä oikeasti on kysymys: islamistiterrorismista. Siitä, että Pariisin tapahtumat olivat vasta alkusoittoa sille, mitä lähiaikoina tapahtuu.

Milloin paukkuu Helsingissä tai Turussa tai pahimmassa tapauksessa molemmissa kaupungeissa? Pahoin pelkään, että aivan lähiaikoina. Tilannetta eivät yhtään ainakaan paranna Suomeen palaavat jihadistit, joita poliitikkojen ylevistä puheista huolimatta ei varmasti tulla panemaan vastuuseen sotaretkensä aikaansaannoksista.

2 kommenttia:

  1. Äännetäänköhän tuo sukunimi Whineiger vai itävaltalaisittain WhyNigger?

    VastaaPoista
  2. Terve Kumis,

    Sitä en tiedä, mutta jos houkuttelisimme Stefanin yhteislauluun niin hän saattaisi sen kertoa. Voisimme hoilata esimerkiksi "they're taking poor Mark to Isengard" tai jotain vastaavaa.

    VastaaPoista