torstai 15. tammikuuta 2015

Piti-hän se arvata: maahanmuuton ongelmista ei Suomessa saa keskustella eikä puhua niistä niiden oikeilla nimillä

Mitä sanoikaan sananvapaudesta pääministeri Stubb (sekoomus) Pariisin iskujen jälkeen? Lyhyt on Alexinkin muisti, vai mitä tästä 15.1.2015 eduskunnan kyselytunnin annista sanotte.

Pääministeri Alexander Stubb: Arvoisa herra puhemies! Ennen kuin me etenemme tässä keskustelussa, niin haluan hallituksen puolelta ja pääministerin ominaisuudessa todeta, että nyt meidän pitää olla tässä keskustelussa erittäin varovaisia. Tässä on jo ilmennyt sanat: terroristi, maahanmuuttaja, kotouttaminen, muslimi ja Pariisin iskut. Maahanmuutto, kansainvälinen Suomessa asuva henkilö on hyvä asia. Se perustuu pitkälti siihen, että ihminen muuttaa tänne perheensä mukana, opiskelemaan tai työn perään. Meidän ei pidä sekoittaa näitä asioita terrorismiin tai turvallisuusuhkaan, koska silloin me leimaamme ja stigmatisoimme kansainvälisyyden Suomessa. Kansainvälisyys, maahanmuutto, monikulttuurisuus on Suomelle voimavara, mahdollisuus, ei uhka.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson: Arvoisa puhemies! Haluan kiittää pääministeriä tästä hänen juuri antamastaan lausumasta. Se on juuri näin, että me tarvitsemme maahanmuuttoa, ja tässä pitää olla hyvin tarkka, ettei kaikista maahanmuuttajista ajatella, että heistä voi tulla terroristeja. Me tarvitsemme maahanmuuttoa. Me tarvitsemme hyvää kotouttamista. Myös ministeri Ihalaisen puheenvuorosta kävi ilmi, että hallitus tekee sen eteen paljon töitä.

Totta kai meillä tarvitaan myös terroristilainsäädäntö eli rikoslainsäädäntö, joka on ajan tasalla. Juuri sitä me olemme myös hallituksessa nyt yrittäneet saada aikaiseksi. Nyt kun eduskunta tässä ennen joulua hyväksyi sen esityksen, minkä tämä hallitus on tehnyt, elikkä kouluttautuminen terroristiseen tekoon on tullut rangaistavaksi teoksi, niin meillä on hyvin kattava terrorismilainsäädäntö.


Vanha stallari Erkki Tuomioja on taas suututtanut ties kenet. Kyselytunnilla piti tietenkin lyödä pöytään Breivik-kortti.

Ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja: Herra puhemies! Terrorismi on kansainvälisesti verkostoitunutta rikollisuutta eikä sille pidä antaa mihinkään uskontoon tai aatesuuntaan liittyvää oikeutusta.
- - -
Haluaisin muistuttaa, arvoisat kansanedustajat, siitä, että historian pahin terrori-isku Pohjoismaissa on ollut valkoisen (Puhemies koputtaa) kanta-asukkaan tekemä Norjassa. Yhdysvaltain toiseksi suurin terrori-isku on ollut valkoisen kanta-asukkaan tekemä Oklahoma Cityssä. Nämä mahdollisuudet ovat kaikkialla olemassa.


Samaan aikaan toisaalla.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) puheet ovat aiheuttaneet diplomaattisen selkkauksen Suomen ja Viron välille, kertoo Hufvudstadsbladet.
Lehden mukaan taustalla ovat Tuomiojan esittämät kommentit Viron, Liettuan, Tanskan ja Briannian ulkoministerien kannanottoon Venäjän EU-maissa harjoittamasta propagandasta. EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkealle edustajalle Federica Mogherinille osoittamassaan kirjoituksessa ulkoministerit kertoivat olevansa huolissaan siitä, että Venäjä saa levittää yksipuolista propagandaansa EU:n reuna-alueiden mediassa.

Tuomioja totesi keskiviikkona HBL:n haastattelussa ministerien kannanoton liittyvän Baltian maiden nationalistiseen politiikkaan ja haluun kieltää venäjäkieliset uutiset alueella.

– Olemme toimineet toisin Suomessa, Tuomioja totesi haastattelussa.


Samaan aikaan Belgiassa.

Belgian itäosissa Verviersissä on meneillään terrorisminvastainen operaatio, kertoo maan yleisradio RTFB.

Televisiokanavan mukaan kolme ihmistä on kuollut poliisin terrorisminvastaisessa operaatiossa Verviers’n kaupungissa.

Islamilla tai islamismilla ei tietenkään ollut mitään tekemistä tässäkään pikku kärhämässä.

Milloin näiltä stubidoilta, henrikssoneilta, tuomiojilta ja muilta tulee julkisuuteen lausunto, kommentti, lehdistötiedote tai muu vastaava, jossa nämä poliittisesti korrektia jargonia suoltavat puhuvat islamisteista ja terroristeista niiden oikeilla nimillä?

Päivitys 16.1.2015

- Hufvudstadsbladetin puhelinhaastattelussa, jonka tekstiä en tarkistanut, en maininnut Viroa lainkaan ja olen hyvin tietoinen siitä, että Virossa on myös venäjänkielisiä radio- ja tv-ohjelmia.

- Viittaus Baltian maihin koski niiden itsenäisyysajan alkua jolloin vähemmistökysymykset olivat vielä vaikeita ja linjaa haettiin.


Lähde: Iltalehti

A-M. Henrikssonin mainitsemasta "hyvin kattavasta terrorismilainsäädännöstä" ilmaisen eriävän mielipiteeni. Lähtökohtaisesti tuokin väittämä on väärä, palaan aiheeeseen ministeri Henrikssonia käsittelevässä kirjoituksessa. Materiaalia on todella paljon, kähmintöjä ja suoranaista kusetusta on tapahtunut monilla sektoreilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti