perjantai 16. tammikuuta 2015

Työteliäitä Romanian romaneja Suomessa, eli kaikki hyvin?

Pravda uutisoi näyttävästi työteliäistä ja ahkerista Romanian romaneista. Lumi ja sohjo saavat kyytiä, kun kahdeksanhenkinen iskuryhmä pani lapiot heilumaan.

"Heidän työmoraalinsa on aivan valtava. Ei ole koskaan kukaan soittanut, että on nuha, väsyttää tai sukat märkinä", kiinteistöhuoltaja Olli Toivonen kertoo.

Hän on palkannut romaneja henkilöstövuokrausfirman kautta jo jonkin aikaa. Systeemi toimii niin, että kun yöllä pukkaa lunta, Toivonen tarttuu aamulla puhelimeen ja pian on tarvittava määrä työntekijöitä kohteessa.

"Ennen oli valtava ongelma lumitöiden kanssa. Mistään ei ollut löytyä työntekijöitä. Nyt soitan Mariukselle ja hän kokoaa hetkessä sen määrän miehiä kuin sinä päivänä tarvitaan", Toivonen kertoo.Tämähän on hienoa, aivan mahtavaa! Hetkinen... onko kuitenkaan?

Toimittaja Kimmo Oksanen kirjoitti samasta yrittäjästä ja samoista romaneista viimeksi heinäkuussa 2014.

Romanian romani Ioan "Marius" Ciurariu työskentelee kiinteistönhuoltajana Kalliossa. "Meille romaneille täytyy vain kertoa, mitä tehdä, ja me teemme sen varmasti." Yrittäjä Olli Toivonen kehuu romanityöntekijöiden luotettavuutta.

Luotettavia, ahkeria ja vahvoja kuin karhut. Sellaisia työläisiä yrittäjä Olli Toivosen palkkaamat romanit ovat olleet.

Toivosen kasvot kääntyvät tavallistakin leveämpään hymyyn, kun hän pääsee kehumaan työntekijöitänsä.

"Minä luotan heihin ja he luottavat minuun."

Työntekijä Ioan "Marius" Ciurariu viittilöi vuorostaan Toivosen suuntaan.

"Olli on hyvä mies ja paras pomo."


Oksanen viihtyy hyvin Vapaa Liikkuvuus -verkoston järjestämissä tilaisuuksissa ja on uskossaan vahva, eli hän on fanaattinen tuontiromannien puolestapuhuja. Roopen arkistoissa on 12 artikkelia Oksasesta, vanhin vuodelta 2008. Mitähän suomalaisten kannalta ikävää tapahtui juuri tuona vuonna? Liittyneekö mitenkään tuontiromanneihin, stadin virheisiin ja vapaakattolaisiin?

Mutta tekeväthän muslimimamutkin lumitöitä, senkin takia tarvitsemme Suomeen maahanmuuttajia poistamaan karjuvaa työvoimapulaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti