sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Päivän pelle: Mika Illman (demla, rkp)

Terrori-iskuun yllyttäneiden Charlie Hebdo -lehden Muhammad-kuvien julkaisu Suomessa ei olisi viharikos, arvioi oikeustieteen tohtori, entinen valtionsyyttäjä Mika Illman.

- Jos nämä (pilakuvat) eivät ole Ranskassa rikoslain piirissä, eivät ne voisi olla Suomessakaan, koska kuulumme samaan sananvapausartiklaan.

Voiko kukaan Suomessa olla yhtä surkea puhumaan sananvapaudesta yhtään mitään kuin tämä demlapelle Mika Illman (demla, rkp)? Tekopyhää touhua, voi jopa sanoa että valehtelua sillä Ranskan sananvapauslait eivät päde Suomessa huolimatta siitä, että "kuulumme samaan sananvapausartiklaan".

Mika Illmanin CV:ssä on korostetusti esillä case Jussi Halla-aho. Koko juttu oli pelkkä poliittinen huonosti ohjattu ja näytelty farssi, yhtenä käsikirjoittajana Halla-ahon täkyyn tarttunut Illman.

Kun Korkeimman Oikeuden päätös julkistettiin keväällä 2012, tämä herkkähipiäinen sananvapauden vihollinen julisti suureen ääneen näin.

"On hyvä, että laintulkitsijat ovat saaneet aikaan ennakkopäätöksen. Korkein tuomioistuin on vetänyt rajan sille laajuudelle, kuinka pitkälle vallanpitäjiä kritisoivilla on oikeus provosoida ja yliampua."

Mitä sanookaan Illman nyt, muka puolustaessaan sananvapautta?

"Pilakuvien tarkoitus ei ole loukata vaan kritisoida sitä, että islamia käytetään väkivallan oikeuttamiseen ja totalitaarisiin tarkoituksiin. Pilakuvilla siis kritisoidaan vallankäyttöä."

Älä viitsi, Illman, ei sinua kukaan usko. Katsopa tätä.

Tamperelainen historioitsija ja kansantaiteilija Seppo Lehto on tuomittu 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tampereen käräjäoikeuden mielestä Lehto on kumppaninsa kanssa syyllistynyt internetissä 1) törkeään kunnianloukkaukseen, 2) kiihottamiseen kansanryhmää vastaan sekä 3) uskonrauhan rikkomiseen. Turun hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä. Syyttäjänä on toiminut valtionsyyttäjä Mika Illman, joka on myös Jussi Halla-ahon syytteiden taustalla.

Mika Illman, tässä sinulle uusi täky.


Halutessasi voit kuvitella kuvatekstiksi "Mika Illman: tähti on syttynyt!" tai mieluummin "Mika Illman: Tähti syttyi ja kohta sammuu." 

2 kommenttia:

  1. Seppo Lehto ‏@MuhCaricaturist @alexstubb Koska edustamasi kokoomus ja hallitus poistavat valheelliset uskonrauha- ja kansankiihotuslait Canada-tapaan? Muu on 2-standardia - Kokonaistuomio mika illmanin pelleilyinä oli 2 v 5 kk tuon alkuperäisen tuomio kuorrutuksena. Mika Illman kaivoi jo kertaalleen hylkäämänsä syytteen ja tarjoili sen uudelle käräjäoikeuden kokoonpanolle kun olin vankilassa. Seppo Lehto - Oikeus sen on pelleilyä ja bingoarvontaa

    VastaaPoista
  2. Terve Seppo, kiitos viestistäsi.

    Enpä tähän muuta osaa sanoa kuin "je suis Seppo", sananvapaus vaatii marttyyrinsä ja uhrinsa Suomessakin.

    VastaaPoista