maanantai 8. kesäkuuta 2015

KEPA:n toiminnanjohtaja Timo Lappalainen höpöttää puolitotuuksia

Suomalaiset eivät halua ummistaa silmiään, päinvastoin. Yli 80 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä, ja sadattuhannet osallistuvat kehitysyhteistyöhön jo nyt lahjoittamalla rahaa ja tekemällä vapaaehtoistyötä. 
Jos leikkaukset toteutetaan, järjestöjen pitkäjänteiseltä ja vaikuttavalta työltä putoaa pohja. (KEPA:n toiminnanjohtaja Timo Lappalainen Pravdassa)

On todella pöyristyttävää, että toiminnanjohtaja Timo Lappalainen ilkeää esittää tämänkaltaisia väittämiä. Lappalainen jättää tahallaan kertomatta tutkimuksen lähteen ja sen, että taisi olla juuri tuo tutkimus1 johon vastanneista vain murto-osa tiesi Suomen kehitysyhteistyöhön haaskaamien eurojen suuruusluokan oikein.

Kepalaisten pitää lopettaa itku ja parku, onhan se tehottomuudessaan ja veronmaksajien eurojen tuhlaamisessa tasavallan ehdotonta eliittiä. Sen tuloista vuodesta toiseen vähintään 70% menee henkilökunnan palkkoihin ja toimitilojen vuokriin, näistä suurin osa täällä Suomessa.

KEPA ry:n tilinpäätös 2013 (lähde: KEPA ry)


Ohessa joitain esimerkkejä järjestöjen pitkäjänteisestä ja vaikuttavasta työstä.


Yhdysvaltain Punainen risti rakensi 500 miljoonalla kuusi kotia Haitiin 4.6.2015

Miettikää näitä esimerkkejä sekä tätä Timo Lappalaisen lausumaa.

Valtio myöntää tänä vuonna järjestöille 114 miljoonaa euroa tukea. Kaavailluilla 30–40 prosentin leikkauksilla saataisiin aikaan 34–46 miljoonan euron säästö, joka vastaa vain 0,06–0,08 prosentin osuutta valtion vuoden 2015 menoarviosta. Leikkausten merkitys on kansantaloudellisesti pieni, mutta sillä on valtavat vaikutukset miljoonien ihmisten elämään.

34-46 miljoonalla eurolla on "valtavat vaikutukset miljoonien ihmisten elämään". Kyllä, kun ne käyttää järkevästi paikan päällä tai niin lähellä kriisipesäkkeitä kuin mahdollista. Ehdottomasti ei silloin, kun niillä maksetaan timolappalaisten ja muiden vastaavien henkilöiden palkat ja leasing-autojen vuokrat.

1) KANSALAISTEN MIELIPITEET KEHITYSYHTEISTYÖSTÄ, Taloustutkimus Oy, 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti