perjantai 5. kesäkuuta 2015

Italiassa kymmeniä pidätyksiä - hyvä alku, lisää samanlaista!

Italian mafia teki pakolaiskeskuksista tulonlähteen – kymmeniä pidätetty poliisin iskussa

Mafia on onnistunut soluttautumaan Italiassa pakolaisten vastaanottokeskusten pyörittämiseen. Lahjotut poliitikot ovat varmistaneet järjestäytyneelle rikollisuudelle muhkeat tulot. Pakolaiskeskuksista on tullut merkittävä tulonlähde rikollisille. (Lähde: YLE)

Italy arrests 44 in mafia migrant centre probe

Police in Italy have arrested 44 people over the rigging of public contracts to run migrant reception centres.

Local politicians were among those detained after an investigation uncovered widespread corruption. (Lähde: BBC)

"Nyt kun pahikset ovat nalkissa, on aika lisätä laillisia maahantuloväyliä"

Älkää hyvät ihmiset menkö halpaan: eri maissa toimivat mafiat ja näiden lahjomat virkamiehet edelleen jatkavat erittäin tuottoisaa ihmissalakuljetustoimintaa. Järjettömän isolle potille on nyt vähemmän jakajia, mutta mahdolliset valtatyhjiöt täyttyvät todella nopeasti. Yksi väylä on tilapäisesti tukossa, korvaavat ovat jo olemassa tai ainakin hyvin lähellä sitä.

Näiden pidätysten yhtenä jälkiseurauksena tulemme aivan varmasti näkemään uutisia "oudoista" ja "yllättävistä" katoamisista, ammuskeluista, pommi-iskuista ym. "sattumuksista". Ennustukseni ei koske vain Italiaa vaan myös muuta Eurooppaa (useita eri valtioita), pientä liikehdintää saatamme havaita Amerikoissakin.

Yksi pääpahiksista, Turkki, pitää saada kuriin

Oheinen kuva on Frontexin raportista Western Balkans - Annual Risk Analysis 2015.

Lähde: Western Balkans - Annual Risk Analysis 2015, s.20

Nyt on aika iskeä täysillä myös Turkin mafioiden ja sikäläisten korruptoituneiden poliitikkojen ja virkamiesten kimppuun. Raha sielläkin saa rajavartijat ja poliisit sulkemaan silmänsä, kun länsirannikolta lähtee epämääräistä porukkaa epämääräisissä kiuluissa kohti Kreikkaa; Kosille ei Turkista lyhyimmillään ole kuin nelisen kilometriä. Hyvä, etteivät nämä rikolliset käy Analyasta tai joistain muista turistikohteista varastamassa lasten uimarenkaita - tai mistä minä tiedän, vaikka näin tekisivätkin.

Koska raha on näillekin rikollisille tärkeää, isketään siihen: talouspakotteita, tilien jäädytyksiä, rikollisten omaisuuden takavarikkoja ja niin edelleen. Tietyt Turkista muualle Eurooppaan suuntautuvat lennot kannattaa panna erityisvalvontaan, aihetta on. Poliittista painostusta pitää lisätä kaikista mahdollisista suunnista, myös mediassa. Tästä on jo hyviä kokemuksia, eipä ole kovin monta Turkista lähtenyttä täynnä "siirtolaisia" olevaa rahtialusta viime aikoina Välimerellä näkynyt.

2 kommenttia:

 1. Tähän liittyen minusta on surullista, että myös meillä on ihmisiä, ellei suorastaan rikollisia, jotka haluavat ja saavat oman siivunsa massamaahanmuuton varaan syntyneestä rahavirrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Professori, kiitos kommentista.

   Täysin perusteltua on Suomessakin puhua maahanmuuttoteollisuudesta tai Koneistosta. Koska ihmissalakuljetuksessa liikkuvat niin isot rahat, täälläkin on opportunisteja joiden omatunto ja moraali menivät samasta ovesta ulos josta sisään tuli - ja edelleen tulee - sopivan paksuja ruskeita kirjekuoria.

   Poista